25 maart 2021

Nihilismebot

Meme door inspirobot.me
Meme door inspirobot.me
Meme door inspirobot.me
Meme door inspirobot.me
Door een AI gegenereerde memes. Net zo interessant als AI-muziek, AI-poëzie, noem maar op. Wat je ervan moet vinden? Niks. 

Meme door inspirobot.me

R.K. Kerkhof Zwolle (selectieve impressie)

R.K. Kerkhof Zwolle
R.K. Kerkhof Zwolle, Familiegraf van H.J. Sprokholt
R.K. Kerkhof Zwolle, Hier rust Antony Nijboer
R.K. Kerkhof Zwolle, graf van W.S.
R.K. Kerkhof Zwolle
R.K. Kerkhof Zwolle
Een erg korte en erg selectieve impressie van het R.K. Kerkhof in Zwolle, aangedaan tijdens het laatste mensvermijdende stadsrondje. De wat oudere grafstenen op deze begraafplaats zijn helemaal achterin op de dodenakker te vinden. 

Foto 1 met name genomen omdat je überhaupt niet veel van die ingesloten en met glas afgesloten borstbeeldjes in een grafsteen ziet, maar ook omdat je niet veel beeldjes van de heiland met gebonden polsen tegenkomt. 

Foto 4: Het graf van Wladimir S. Tamarinof en Cornelia Petronella Bakx staat officieel geboekt als ‘verwijderd’ (zie hier) maar het monument is kennelijk interessant genoeg gebleken om het aan de achtermuur van de begraafplaats te bewaren. 

Als je zoekt op de naam ‘Wladimir Tamarinof’ vind je op repository.overheid.nl in het document Naturalisatie van Beckcr, Antonius August Josef Franziskus en 20 anderen (1963-1964) het volgende stukje: 

“De onder 19 genoemde staatloze verzoeker Wladimir Sofus Tamarinof, werd in 1904 te Kopenhagen in Denemarken geboren. In 1932 kwam adressant naar Nederland. Sedertdien heeft hij steeds hier te lande gewoond. Hij is gehuwd met een Nederlandse vrouw. Adressant voorziet als musicus en artist in het onderhoud van zich en de zijnen.” 

Die onderhoudsvoorziening verklaart waarschijnlijk de muzikant die op het grafmonument staat afgebeeld. Iemand met een interessante achtergrond. Goed dat ze dit bewaard hebben. Overigens vond het hierboven genoemde huwelijk tussen deze twee mensen al plaats in 1940, althans volgens De Nederlander van 3 juni van dat jaar

Nog even over de laatste foto hierboven: die heb ik vooral genomen omdat ik het eigenaardig vond dat er een soort van weegbrug op een begraafplaats staat.

Aanwijsplaten (258)

Aanwijsplaat bij de Ambachtsschool, Zwolle
Meer aanwijsplaten

Aanwijsplaten (257)

Aanwijsplaat, Zwolle
Meer aanwijsplaten