07 mei 2023

‘De Vrouw 1813-1913’

Affiche ‘De Vrouw 1813-1913’ door Wilhelmina Drupsteen (collectie Atria)
Affiche ‘De Vrouw 1813-1913’ door Wilhelmina Drupsteen (collectie Atria). De afbeelding is afkomstig van Atria (Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis) en ik had bijna het daar op de site verkeerd gespelde Wilhelimna overgenomen, maar gelukkig zag ik het op tijd. 

Het affiche is interessant omdat de vrouw in kwestie gekleed gaat in reformkleding. Als je in het onderwerp reformbeweging duikt, gaat er een ongekende rabbit hole voor je open, met zijgangen naar de Duitse Jeugdbeweging (waarna je weer bij de Wandervogel uitkomt met alle bijbehorende leuke maar ook onheilspellende zijpaden), reformwinkels, noem maar op. Misschien dat ik daar nog eens verder in duik. Voor nu plaats ik alleen nog even de onderstaande foto, gewoon omdat ik ’m zo aardig vind.
(bron)

Hipstamatic: Lawrenceville HipstaPak

Eenzaam hek
Foto 1: Langs het geprojecteerde tracĂ© van de A15 in de Liemers zijn alle huizen en boerderijen op de route zo’n beetje geruimd. Hier stond een van die boerderijen, even buiten de kern van Groessen. Het enige wat nog resteert, is dit hekje. Je vraagt je bijna af waarom het er nog staat. De melancholie lijkt in de lucht te hangen. Of is het verbeelding?
Bijenhotel
Bord en knotwilg
Buitengebied
Buitengebied
Hulpbootjes bij veerpont
Dame met tatoeages

Screenshot Hipstamatic-instellingen Lawrenceville HipstaPak