04 januari 2009

Hes makes things happen according to Hiers will to suit Hirmself

Van de site van The Supreme Master Ching Hai:

A Little Message:
In speaking of God or the Supreme Spirit, Master instructs us to use original non-sexist terms to avoid the argument about whether God is a She or a He.
She + He = Hes (as in Bless)
Her + Him = Hirm (as in Firm)
Hers + His = Hiers (as in Dears)
Example: When God wishes, Hes makes things happen according to Hiers will to suit Hirmself.


En:

Am A Vegan
Am A Vegan 2
Het wordt er allemaal niet gemakkelijker van.
 

Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing

Ik draag al jaren contactlenzen en ik gebruik al jaren Unicare, een alles-in-één-vloeistof voor zachte lenzen. Alleen, Unicare is steeds moeilijker te krijgen. Dus af en toe koop ik een ander merk om te proberen.

Gisteren een fles EasySept van Bausch & Lomb gekocht. Wel een stuk duurder dan Unicare, maar goed, Bausch & Lomb staat bekend als betrouwbaar merk, dus misschien is dit een goed alternatief.

Ik gebruik al jaren hetzelfde lenshoudertje. Bij de meeste vloeistoffen krijg je een houdertje cadeau, maar dat zijn doorgaans ondingen met klemmetjes en toestanden die een hoop gepriegel met zich meebrengen. Die houdertjes mieter ik meestal gelijk weg. Gisteravond dus lenzen uitgedaan, vloeistof in mijn vertrouwde houder en klaar.

Vanmorgen gezond weer op en ik wil dus mijn lenzen indoen. Wel eens Spaanse pepers gesneden en daarna per ongeluk in je oog gewreven? Dat gevoel komt aardig in de buurt van mijn ervaring. Wat blijkt? Het spul van Bausch & Lomb desinfecteert door middel van een chemische reactie. Die reactie, die zes uur duurt en waardoor de vloeistof een onschadelijke zoutoplossing wordt, wordt geactiveerd door een platina 'disc' die in de lenshouder zit. Geen disc betekent geen chemische reactie. (Dit alles zojuist gelezen met één oog dichtgeknepen.)

Mijn lessen voor vandaag:
- niet alle lenzenvloeistoffen zijn hetzelfde
- ALTIJD de gebruiksaanwijzing lezen

O ja, op de EasySept-fles staat doodleuk: Geschikt voor gevoelige ogen.
 

Nieuwe huisgenoot

En een puike inbraakbeveiliging. Stel je voor, je gaat als argeloze inbreker een huis binnen en je ziet dit verschijnen in de lichtbundel van je zaklantaarn.

Spijkeraap
(Over de goede smaak van de Secretarisvogel wordt niet gecorrespondeerd.)

Dit beeldje, Kongolees, is aangeschaft bij Papa Kayuka in Den Haag. Daar hangt het volgende bordje met openingstijden aan de deur.

Papa Kayuka, openingstijden
"Regelmatig open van 10.00 tot 17.00 uur." Een winkelier die zoiets op zijn deur durft te zetten, kan eigenlijk niet stuk.

Mensen die dit soort beelden interessant vinden, kunnen wellicht eens een bezoekje brengen aan het Museum Volkenkunde in Leiden. Daar leer je dat deze beelden niets te maken hebben met voodoo of zo, maar dat ze vaak gebruikt werden om onderlinge afspraken tussen stammen te bekrachtigen.