08 september 2010

Biconvex

Nowhere





Mac OS X Easter Egg - Weather Nowhere

Γκράφιτι

Ga er maar even voor zitten

Eens in de zoveel tijd verandert Apple de algemene voorwaarden voor het gebruik van de iTunes Store. Dat betekent dat je gevraagd wordt akkoord te gaan met de nieuwe voorwaarden voordat je een app kunt kopen of updaten. De onderstaande – kennelijk verkorte – voorwaarden bedragen een luttele 15.349 woorden, die je natuurlijk gemakkelijk even leest op je iPhone.

Oh ja, "De gemiddelde leessnelheid van een volwassene schommelt tussen de 200 à 240 woorden per minuut" (bron).




iTunes Store Algemene Voorwaarden zijn gewijzigd.
Apple's privacybeleid



De wijzigingen die we hebben aangebracht aan de algemene voorwaarden betreffen onder andere het volgende:

• De algemene voorwaarden zijn verkort.

• De gebruiksregels voor App Store Producten zijn verduidelijkt.

• Nieuwe voorwaarden zijn toegevoegd aan de Algemene Voorwaarden voor iTunes Store met betrekking tot Ping, een functie die u in staat stelt om uw vrienden en favoriete artiesten te volgen om te ontdekken waarnaar zij luisteren, waarover ze hun mening geven (“reviewen”) en wat zij plaatsen (“posten”), en om uw eigen muzikale ontdekkingen te delen met uw vrienden. Door te kiezen voor Ping, gaat u ermee akkoord dat de informatie die u verstrekt, en informatie over uw activiteit op de iTunes Store, kan worden gedeeld op de wijze zoals beschreven in de Algemene Voorwaarden. Als u niet wilt dat anderen informatie over u zien, dan moet u niet kiezen voor Ping.




iTunes Store
VOORWAARDEN VOOR GEBRUIK VAN DE DIENSTEN


A. ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VOOR ITUNES STORE, APP STORE EN IBOOKSTORE
B. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR ITUNES STORE
C. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR APP STORE EN IBOOKSTORE
D. PRIVACYBELEID

DE HIERONDER WEERGEGEVEN JURIDISCHE OVEREENKOMSTEN GELDEN TUSSEN U EN ITUNES SARL (“ITUNES”) EN ZIJN VAN TOEPASSING OP UW GEBRUIK VAN DE ITUNES STORE, DE APP STORE EN DE IBOOKSTORE. KLIK OP “AKKOORD” WANNEER U INSTEMT MET DEZE VOORWAARDEN. WANNEER U NIET INSTEMT MET DEZE VOORWAARDEN, KLIK DAN NIET OP “AKKOORD” EN MAAK GEEN GEBRUIK VAN DE ITUNES STORE, DE APP STORE OF DE IBOOKSTORE. DEZE OVEREENKOMST IS VAN TOEPASSING ONVERMINDERD DE VOORWAARDEN VAN DE SOFTWARELICENTIEOVEREENKOMSTEN DIE U MOGELIJK BENT AANGEGAAN, BIJVOORBEELD VOOR HET GEBRUIK VAN DE ITUNES APPLICATIE.

A. ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VOOR ITUNES STORE, APP STORE EN IBOOKSTORE

BETALINGEN, BELASTINGEN EN TERUGBETALINGSBELEID

De iTunes Store, de App Store en de iBookstore (de “Stores”) accepteren de volgende betalingsvormen: credit- en debitcards uitgegeven door banken in Nederland, betalingen via uw Click&Buy account, iTunes Card, iTunes Store Cadeaubonnen, Content Codes en Allowance Account tegoeden. Wanneer u voor een transactie uw creditcard, debitcard of Click&Buy account gebruikt, kan iTunes vooraf om goedkeuring verzoeken voor een bedrag tot maximaal het bedrag van uw bestelling. Facturatie vindt plaats op het tijdstip van, of kort na, uw transactie. Wanneer u gebruik maakt van 1-Click of uw Click&Buy account, kan uw bestelling tijdens een enkele koopsessie in stappen worden goedgekeurd en gefactureerd, waardoor deze als meerdere bestellingen op uw afschrift kan worden weergegeven. Wanneer u voor een transactie een iTunes Card, iTunes Store Cadeaubon of Allowance Account gebruikt, wordt het bedrag op het tijdstip van uw transactie in mindering gebracht. Wanneer u aankopen doet, wordt eerst het content credit gebruikt en vervolgens de Cadeaubon, iTunes Card of Allowance Account. Een eventueel restbedrag wordt ten laste gebracht van uw credit- of debitcard of Click&Buy account.

U stemt ermee in dat u voor alle producten die u via de Stores koopt, moet betalen en dat iTunes uw credit- of debitcard of Click&Buy account mag debiteren voor alle aangekochte producten, alsmede voor eventuele bijkomende bedragen (inclusief belastingen en latere vergoedingen, voor zover van toepassing) die u in verband met uw Account verschuldigd wordt. U bent verantwoordelijk voor tijdige betaling van alle vergoedingen en verstrekking aan iTunes van geldige gegevens betreffende uw credit- of debitcard of Click&Buy account voor betaling van alle vergoedingen. Alle vergoedingen zullen worden gefactureerd aan de credit- of debitcard of Click&Buy account die u tijdens de registratieprocedure opgeeft. Wanneer u een andere credit- of debitcard wilt opgeven of de status van uw credit- of debitcard of Click&Buy account verandert, moet u uw gegevens online wijzigen via de Account Informatie sectie van iTunes. Dit kan tot gevolg hebben dat uw toegang tot de Stores tijdelijk wordt onderbroken, terwijl iTunes uw nieuwe betalingsgegevens controleert.

Uw totale prijs bestaat uit de prijs van het product vermeerderd met de eventueel verschuldigde BTW (als van toepassing op de dag van uw download).

U heeft het recht uw transactie kosteloos en zonder opgaaf van redenen in te trekken tot het tijdstip waarop de levering van het product begint. U heeft niet het recht uw transactie in te trekken wanneer de levering van het product eenmaal is begonnen. Uw transactie is op dat tijdstip definitief geworden. De Store diensten vangen aan zodra u een product begint te downloaden van de desbetreffende Store en u heeft niet het recht uw overeenkomst te annuleren wanneer de dienst eenmaal is begonnen, tenzij u een download van onaanvaardbare kwaliteit heeft ontvangen. Als dit gebeurt, moet u ons dat zo spoedig mogelijk laten weten via de “Meld een Probleem” link in de e-mail die u ontvangt. Wanneer de slechte download is veroorzaakt door iTunes en niet kan worden opgelost, kan terugbetaling worden verleend.

Tot een aankoop is gedaan, behoudt iTunes zich het recht voor om de prijzen voor de producten die via de Stores worden aangeboden op ieder tijdstip te wijzigen en de Stores bieden geen prijsbescherming of terugbetaling in geval van een prijsverlaging of promotionele aanbieding ná de aankoop.

Wanneer een product niet meer beschikbaar is ná een transactie, maar vóórdat het is gedownload, bent u waarschijnlijk alleen gerechtigd tot terugbetaling van de prijs die u voor het niet beschikbare product heeft betaald. Wanneer technische problemen de levering van uw product onmogelijk maken of onredelijk vertragen, bent u uitsluitend gerechtigd tot ofwel vervanging ofwel terugbetaling van de betaalde prijs, als vastgesteld door iTunes.

1-Click®

1-Click is een geregistreerd dienstmerk van Amazon.com, Inc., waarvan onder licentie gebruik wordt gemaakt. 1-Click is een handige functie, die u de mogelijkheid biedt met een enkele klik van de muis of een ander invoerapparaat een aankoop te doen in de Stores. Wanneer u de Stores bezoekt op uw computer, kunt u 1-Click activeren via het dialoogvenster dat verschijnt wanneer u op een Buy knop klikt. (U kunt uw keuze op ieder tijdstip ongedaan maken door te klikken op de Reset Warnings knop in uw Account informatie). Wanneer u de Stores bezoekt op uw iPad, iPod of iPhone, kan 1-Click voor elke transactie worden geactiveerd door op de knop met de productprijs te klikken, waarna de Buy knop verschijnt. Wanneer 1-Click is geactiveerd en u klikt op de Buy knop, zal de download onmiddellijk beginnen en uw transactie zonder verdere stappen worden afgerond.

CADEAUBONNEN, ITUNES CARDS, ALLOWANCES EN CONTENT CODES

Cadeaubonnen, iTunes Cards, Content Codes en Allowances, alsmede ongebruikte tegoeden, zijn niet inwisselbaar voor contant geld en kunnen niet worden teruggestuurd voor een terugbetaling in contant geld – onverminderd enig toepasselijk wettelijk recht op terugbetaling in geval van ondeugdelijke of onjuist omschreven geschenken – of worden geruild, doorverkocht of gebruikt om Cadeaus, Cadeaubonnen, of iTunes Cards te kopen, Allowances te geven of aankopen te doen in Apple Online Store of Apple Retail Stores. Ongebruikte tegoeden zijn niet overdraagbaar.

Cadeaubonnen, iTunes Cards, Content Codes en Allowances die in Nederland zijn gekocht, kunnen alleen via de Stores in Nederland worden ingewisseld.

iTunes is niet verantwoordelijk voor verloren of gestolen Cadeaubonnen, iTunes Cards, Content Codes of Allowances.

iTunes behoudt zich het recht voor om een account te sluiten en om een alternatieve betalingsvorm te verzoeken, wanneer een Cadeaubon, iTunes Card, Content Code of Allowance frauduleus is verkregen of wordt gebruikt in de Stores.

Het risico van verlies en de eigendom van Cadeaubonnen, iTunes Cards en Allowances die langs elektronische weg worden verzonden, gaan op de koper in Nederland over bij elektronische verzending aan de ontvanger.

CADEAUS

Cadeaus gekocht bij de Stores mogen alleen worden gekocht voor, en ingewisseld door, personen in Nederland. Ontvangers van cadeaus moeten over compatibele hardware-instellingen en instellingen voor ouderlijk toezicht beschikken om van bepaalde cadeaus gebruik te kunnen maken.

VOORUITBESTELLINGEN

Wanneer u producten vooruit bestelt, machtigt u de Stores om automatisch geld van uw rekening af te houden en het product te downloaden wanneer het beschikbaar wordt. U kunt uw vooruitbestelling plaatsen voordat het betreffende artikel beschikbaar komt.

ELEKTRONISCHE OVEREENKOMSTEN

Uw gebruik van de Stores omvat de mogelijkheid om langs elektronische weg overeenkomsten te sluiten en/of transacties te verrichten. U erkent dat uw elektronische inzending een overeenkomst vormt en het voornemen inhoudt te worden gebonden door en te betalen voor de desbetreffende overeenkomst en transactie. Uw overeenkomst en uw voornemen te worden gebonden door uw elektronische indiening is van toepassing op alle gegevens betreffende alle transacties die u op deze site aangaat, inclusief kennisgevingen van annulering, beleid, contracten en applicaties. Om toegang te krijgen en te behouden tot uw elektronische gegevens, kan het noodzakelijk zijn dat u over bepaalde hardware en software beschikt, hetgeen uw exclusieve verantwoordelijkheid is.

iTunes is niet verantwoordelijk voor typografische fouten.

B. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR ITUNES STORE

DEZE JURIDISCHE OVEREENKOMST TUSSEN U EN ITUNES SARL. (“ITUNES”) IS VAN TOEPASSING OP UW GEBRUIK VAN DE ITUNES STORE SERVICE (DE “DIENST”).

DE ITUNES STORE DIENST

iTunes is de aanbieder van de Dienst die u toestaat een licentie voor digitale content (“Producten”) te kopen of te huren, uitsluitend voor eindgebruik, onder de voorwaarden beschreven in deze Overeenkomst. iTunes is niet de aanbieder van de iTunes applicatie of van de iPad, iPod of iPhone.

EISEN MET BETREKKING TOT HET GEBRUIK VAN DE DIENST

Deze Dienst is beschikbaar voor personen van 13 jaar of ouder. Wanneer u 13 jaar of ouder bent, maar nog geen 18 jaar, dient u deze Overeenkomst met uw ouder of voogd door te nemen teneinde ervoor te zorgen dat u en uw ouder of voogd haar begrijpen.

De Dienst is alleen in Nederland voor u beschikbaar. U stemt ermee in de Dienst niet buiten deze locatie te gebruiken of trachten te gebruiken. iTunes kan technische middelen toepassen om na te gaan of u zich aan deze bepaling houdt.

Uw gebruik van de Dienst vereist compatibele apparaten, toegang tot internet en bepaalde software (waarvoor mogelijk een vergoeding verschuldigd is). Ook kunnen periodieke updates vereist zijn. Uw gebruik kan door het functioneren van al deze elementen beïnvloed worden. Bij regelmatig gebruik wordt hogesnelheidsinternet sterk aanbevolen. De laatste versie van de iTunes software wordt aanbevolen om toegang tot de Dienst te krijgen en kan vereist zijn voor bepaalde transacties of functies, of om eerder van de Dienst gekochte Producten te downloaden. U stemt ermee in dat het uw verantwoordelijkheid is om aan deze vereisten, die van tijd tot tijd kunnen veranderen, te voldoen. De Dienst maakt geen deel uit van een ander product of andere aanbieding en de aankoop of verwerving van een ander product houdt geen toezegging of garantie in dat u toegang krijgt tot de Dienst.

UW ACCOUNT

Als geregistreerd gebruiker van de Dienst kunt u een account (“Account”) aanmaken. Maak uw Account informatie aan niemand anders bekend. U bent exclusief verantwoordelijk voor het handhaven van de vertrouwelijkheid en veiligheid van uw Account en voor alle activiteiten die op of via uw Account plaatsvinden, en u stemt ermee in dat u iTunes onmiddellijk in kennis zult stellen van iedere inbreuk op de veiligheid van uw Account. iTunes is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van onbevoegd gebruik van uw Account.

U stemt ermee in dat u juiste en volledige informatie zult verstrekken wanneer u zich voor de Dienst registreert of daarvan gebruik maakt (”Registratiegegevens”) en u stemt ermee in dat u uw Registratiegegevens zult actualiseren teneinde deze juist en volledig te houden. U stemt ermee in dat iTunes het recht heeft de Registratiegegevens die u verstrekt op te slaan en te gebruiken voor het instandhouden en factureren van uw Account.

PRIVACY

Tenzij in deze Overeenkomst anders wordt vermeld, is op de Dienst het Privacybeleid van Apple beschreven onder http://www.apple.com/nl/privacy/ van toepassing.

Wanneer u zich aanmeldt voor de Genius functie, zal Apple van tijd tot tijd automatisch informatie verzamelen die kan worden gebruikt om media in uw iTunes bibliotheek op deze computer te identificeren, zoals uw afspeelgeschiedenis en afspeellijsten. Daaronder vallen zowel media aangeschaft via iTunes, als media verkregen uit andere bronnen. Deze informatie zal anoniem worden opgeslagen en niet met uw naam of iTunes Account in verband worden gebracht. Wanneer u de Genius functie gebruikt, zal Apple deze informatie en de inhoud van uw iTunes bibliotheek en andere informatie gebruiken om u gepersonaliseerde aanbevelingen toe te sturen.

Apple mag deze informatie uitsluitend gebruiken en combineren met geaggregeerde informatie uit de iTunes bibliotheken van andere gebruikers die zich voor deze functie hebben aangemeld, historische gegevens betreffende uw aankopen in de iTunes Store, geaggregeerde historische gegevens betreffende de aankopen in de iTunes Store van andere gebruikers en andere informatie verkregen van derden, om:

• voor u gepersonaliseerde afspeellijsten uit uw iTunes bibliotheek te maken;

• u aanbevelingen te doen met betrekking tot media en andere producten en diensten die u mogelijk wenst te kopen;

• andere gebruikers aanbevelingen te doen met betrekking tot producten en diensten.

Uw gegevens zullen te allen tijde worden behandeld in overeenstemming met het Privacybeleid van Apple.

Wanneer u zich voor de Genius functie in iTunes heeft aangemeld, kunt u Genius afspeellijsten maken op apparaten die geschikt zijn voor Genius. Om de Genius functie op een apparaat te kunnen gebruiken, moet u het na uw aanmelding synchroniseren met uw iTunes bibliotheek.

Wanneer u liever niet heeft dat wij informatie uit uw iTunes bibliotheek op deze wijze verzamelen en gebruiken, moet u de Genius functie niet activeren. U kunt uw aanmelding op ieder tijdstip herroepen door de Genius functie uit te schakelen in het Store menu in iTunes op uw computer. Wanneer u zich heeft afgemeld, zal iTunes ophouden informatie over uw iTunes bibliotheek naar Apple te sturen. Wanneer u ervoor heeft gekozen om uw bibliotheek vanaf meerdere computers te delen, moet u de Genius functie op elke computer afzonderlijk uitschakelen. De Genius functie kan niet worden ingeschakeld of uitgeschakeld vanaf uw iPad, iPod touch of iPhone.

Door u voor de Genius functie aan te melden, stemt u in met het hierboven beschreven gebruik van uw gegevens, in overeenstemming met het Privacybeleid van Apple.

BESCHIKBAARHEID VAN CONTENT

iTunes behoudt zich het recht voor om content opties (inclusief geschiktheid voor bepaalde functies) zonder voorafgaande kennisgeving te veranderen.

GEBRUIK VAN GEKOCHTE OF GEHUURDE CONTENT

U stemt ermee in dat de Producten uitsluitend door middel van een licentie aan u worden verstrekt. U begrijpt dat de Dienst en bepaalde producten een technische beveiliging bevatten, aangebracht door iTunes en haar licentiegevers, om de digitale informatie te beschermen en uw gebruik van de Producten te beperken in overeenstemming met bepaalde gebruiksregels (“Beveiliging”), en dat u al dan niet beveiligde Producten dient te gebruiken in overeenstemming met de toepasselijke gebruiksregels, vastgesteld door iTunes en haar licentiegevers (“Gebruiksregels”), en dat ieder ander gebruik van de Producten een inbreuk op auteursrechten kan vormen. De beveiligingstechnologie vormt een onlosmakelijk onderdeel van de Producten. iTunes behoudt zich het recht voor om de Gebruiksregels voor toekomstige aankopen op de Dienst op ieder tijdstip te wijzigen. Dergelijke wijzigingen zullen echter niet van toepassing zijn op Producten die reeds door u zijn gekocht. Iedere wijziging van de Gebruiksregels zal aan u bekend worden gemaakt. Indien de nieuwe Gebruiksregels niet wenst te aanvaarden, zult u niet langer Producten van de Dienst kunnen kopen.

GEBRUIKSREGELS

(i) U mag de Producten uitsluitend voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden gebruiken. Zie voor meer informatie over uw gebruiksrechten op de Producten en de beperkingen daaraan:
• www.prsformusic.com
• www.warnerchappell.com/wcmuk/pedl.jsp
• www.sacem.fr
• www.sdrm.fr
• www.sesam.org

(ii) U mag de Producten gebruiken op vijf computers waarop u op enig tijdstip de iTunes applicatie heeft geïnstalleerd.

(iii) U kunt Producten vanaf maximaal vijf verschillende Accounts tegelijk opslaan op compatibele apparaten, zoals een iPad, iPod, iPhone of Apple TV, met dien verstande dat de iPhone ringtone-producten met slechts één door iTunes goedgekeurd apparaat tegelijk kan synchroniseren en dat synchronisatie van de iPhone met verschillende door iTunes goedgekeurde apparaten leidt tot het wissen van de ringtone-producten die op die iPhone zijn opgeslagen.

(iv) U mag maximaal zeven keer een audio-afspeellijst branden. U mag de audio-cd waarop u uw Producten heeft gebrand op dezelfde wijze gebruiken als een audio-cd gekocht in een winkel, met inachtneming van de Nederlandse auteursrecht wetgeving.

(v) U heeft niet het recht om video- of ringtone-producten te branden voor andere dan backup-doeleinden, welke videoproduct-backups u via de iTunes applicatie moet afspelen.

(vi) iTunes Plus Producten bevatten geen technische beveiliging die uw gebruik van die Producten beperkt, en Gebruiksregels (ii) - (v) zijn niet van toepassing op iTunes Plus Producten. U mag iTunes Plus Producten kopiëren, opslaan en branden voor zover dat redelijkerwijs noodzakelijk is voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik.

Producten mogen slechts één maal worden gedownload en kunnen niet worden vervangen wanneer zij om welke reden ook verloren gaan. Wanneer een Product eenmaal is gedownload, is het uw verantwoordelijkheid om te voorkomen dat het verloren gaat of vernietigd of beschadigd wordt. iTunes is niet aansprakelijk jegens u wanneer dat onverhoopt toch gebeurt.

Met de levering van de Producten worden geen commerciële of promotionele gebruiksrechten op de Producten aan u overgedragen. Het recht om een Product te branden of uit te voeren wordt u uitsluitend om u van dienst te zijn toegekend en houdt niet in dat rechten van de auteursrechthebbenden in de content die in het Product is vervat aan u worden toegekend of worden beperkt, of dat van dergelijke rechten afstand wordt gedaan.

U erkent dat sommige aspecten van de Dienst, de Producten en het beheer van de Gebruiksregels de voortdurende betrokkenheid van iTunes met zich meebrengen.

BEVEILIGING VAN DE CONTENT

U stemt ermee in dat u geen enkel element van de Beveiliging zult (proberen te) schenden, omzeilen, reverse-engineeren, decompileren, uit elkaar halen of op andere wijze bewerken, dit niet zult proberen en niemand met een dergelijke activiteit zult helpen. Niettegenstaande eventuele andersluidende bepalingen is het u toegestaan audio-producten op CD te branden, binnen de grenzen van de Gebruiksregels. Naleving van de Gebruiksregels kan door iTunes worden gecontroleerd en bewaakt en iTunes behoudt zich het recht voor om de Gebruiksregels zonder voorafgaande kennisgeving aan u te handhaven.

BEVEILIGING VAN DE DIENST

U stemt ermee in dat u zich geen toegang tot de Dienst zult verschaffen op andere wijze dan met behulp van de software die door Apple Inc. of haar verbonden groepsvennootschappen (“Apple”) voor toegang tot de Dienst wordt geleverd. Het is u niet toegestaan (te proberen) zich toegang tot een Account te verschaffen waarvoor u niet bevoegd bent. U stemt ermee in dat u de software die door Apple voor toegang tot de Dienst wordt geleverd op geen enkele manier zult wijzigen en dat u geen gewijzigde versies van de software zult gebruiken, voor welk doel dan ook, inclusief het verkrijgen van onbevoegde toegang tot de Dienst. Schending van de veiligheid van het systeem of netwerk kan tot strafrechtelijke of civielrechtelijke aansprakelijkheid leiden.

PING

Als u ervoor kiest om Ping te gebruiken (“opt in”), kunt u informatie, zoals uw naam, uw afbeelding, en uw interesses, delen met mensen die ook hebben gekozen voor Ping. De naam en afbeelding die worden verstrekt, zullen ook worden geassocieerd met alle meningen (“reviews”) die over een Product worden geplaatst via uw Account (“posts”), met inbegrip van posts die u al had geplaatst voordat u heeft gekozen om Ping te gebruiken. Personen aan wie u de toestemming heeft gegeven om u te volgen, kunnen uw activiteit in de iTunes Store zien, zoals evenementen waaraan u deelneemt, muziek waarvan u heeft aangegeven dat u deze leuk vindt, en aankopen die u heeft gedaan met uw Account. Uw activiteiten op het profiel van andere gebruikers, zoals opmerkingen die u maakt over hun activiteiten, is onderworpen aan de privacy instellingen van de betrokken gebruiker en kan worden gezien door alle personen die deze gebruiker volgen. U bent alleen verantwoordelijk voor de informatie die wordt geassocieerd met uw Account en die beschikbaar wordt gemaakt via Ping. Als u niet wilt dat anderen informatie zien die wordt verstrekt door het gebruik van uw Account, met inbegrip van activiteiten op de iTunes Store, moet u niet voor Ping kiezen, of er in uw Account instellingen voor kiezen om Ping niet langer te gebruiken (“opt out”). Als u er voor kiest om Ping niet langer te gebruiken, wordt uw informatie verwijderd en zal deze dus niet meer zichtbaar zijn, en zeven dagen nadien worden gewist. Wees dus extra voorzichtig als u gebruik maakt van deze functie. U zal de mogelijkheid hebben om items uit uw Recente Activiteit te verwijderen als u niet wilt dat deze zichtbaar zijn voor andere gebruikers. iTunes kan de verstrekte informatie ook gebruiken om u persoonlijke aanbevelingen te doen, zoals andere gebruikers voorstellen die u misschien zou willen volgen, concerten aanbevelen, of andere Producten voorstellen die u eventueel zou willen aankopen. Door te kiezen voor Ping, gaat u akkoord met het gebruik van de informatie die geassocieerd wordt met uw Account, met inbegrip van door u verstrekte informatie, op de wijze zoals hierboven beschreven. De informatie zal steeds worden behandeld overeenkomstig Apple’s Privacybeleid.

COMPLETE MY ALBUM (“CMA”)

In sommige gevallen zult u niet meer dan 180 dagen de tijd hebben, gerekend vanaf het tijdstip waarop u uw eerste CMA-song van een bepaald CMA-album verkrijgt, om het CMA-aanbod te accepteren. Het upgraden naar iTunes Plus van eerdere aankopen heeft geen invloed op dergelijke termijnen.

INDIENING VAN MATERIALEN BIJ DE DIENST

De Dienst kan interactieve functies aanbieden die u in staat stellen om materialen in te dienen (inclusief links naar inhoud van derden) op delen van de Dienst die voor het publiek toegankelijk en zichtbaar zijn. U stemt ermee in dat u exclusief verantwoordelijk bent voor ieder gebruik door u van dergelijke functies, alsmede voor alle materialen die door u worden ingediend. Het is u daarbij niet toegestaan inbreuk op de rechten van andere partijen te maken, de wet te overtreden of op andere wijze bij te dragen aan of aan te zetten tot inbreukmakend of anderszins onrechtmatig gedrag, of op andere wijze onfatsoenlijk te handelen. U stemt er tevens mee in dat u er voor zult zorgen dat u alle noodzakelijke rechten en licenties heeft verkregen. U stemt ermee in dat u juiste en volledige informatie zult verstrekken in verband met uw indiening van materialen op de Dienst. U verleent iTunes hierbij een wereldwijde, eeuwigdurende, royalty-vrije, niet-exclusieve licentie om uw materialen in het kader van de Dienst en in verband met de Producten te gebruiken, zonder enige vergoeding of verplichting aan u. iTunes behoudt zich het recht voor om materialen niet te plaatsen of publiceren en om materialen op ieder tijdstip, geheel naar eigen goeddunken, te verwijderen of bewerken, zonder kennisgeving of aansprakelijkheid jegens u.

iTunes heeft het recht, maar niet de plicht, om materialen die door u worden ingediend of anderszins op de Dienst beschikbaar zijn te controleren, gemelde of klaarblijkelijke schendingen van deze Overeenkomst te onderzoeken en alle maatregelen te nemen die iTunes geheel naar eigen goeddunken passend acht, met inbegrip van doch niet beperkt tot, beëindiging op grond van deze Overeenkomst of Apple's Auteursrechtenbeleid (http://www.apple.com/legal/copyright.html).

MATERIALEN VAN DERDEN

Bepaalde content, Producten en diensten die via de Dienst beschikbaar zijn, kunnen materialen van derden bevatten. iTunes kan links naar websites van derden opnemen om u van dienst te zijn. U stemt ermee in dat iTunes niet verantwoordelijk is voor het onderzoeken of beoordelen van de inhoud of de juistheid daarvan en iTunes geeft geen garanties en aanvaardt geen aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid met betrekking tot materialen of websites van derden, of met betrekking tot andere materialen, producten of diensten van derden. U stemt ermee in dat u geen materialen van derden zult gebruiken op een wijze die inbreuk maakt op de rechten van een andere partij en dat iTunes op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor een dergelijk gebruik door u.

AANSTOOTGEVENDE MATERIALEN

U begrijpt dat u door uw gebruik van de Dienst op materialen kunt stuiten die door u mogelijk als beledigend, onfatsoenlijk of aanstootgevend worden ervaren en dat dergelijke content al dan niet als expliciet materiaal kan zijn aangemerkt. U stemt er desalniettemin mee in dat u de Dienst geheel voor eigen risico gebruikt en dat iTunes op geen enkele wijze jegens u aansprakelijk is voor materialen die als beledigend, onfatsoenlijk of aanstootgevend worden ervaren. Productsoorten en -beschrijvingen worden verstrekt om u van dienst te zijn en u stemt ermee in dat iTunes de juistheid daarvan niet kan garanderen.

INTELLECTUELE EIGENDOM

U stemt ermee in dat de Dienst, met inbegrip van doch niet beperkt tot Producten, afbeeldingen, gebruikersinterfaces, audio- en videoclips, redactionele inhoud en de scripts en software die worden gebruikt om de Dienst uit te voeren, beschermde informatie en materialen bevatten, die de eigendom zijn van iTunes en/of haar licentiegevers en die worden beschermd door toepasselijke wetten op het gebied van intellectuele eigendom en andere wetten, met inbegrip van doch niet beperkt tot die op het gebied van auteursrechten. U stemt ermee in dat u dergelijke beschermde informatie en materialen op geen enkele wijze zult gebruiken, anders dan voor gebruik van de Dienst in overeenstemming met deze Overeenkomst. Geen enkel deel van de Dienst mag in enigerlei vorm of op enigerlei wijze worden gereproduceerd, behalve voor zover uitdrukkelijk toegestaan in deze voorwaarden. U stemt ermee in dat u de Dienst op geen enkele wijze zult wijzigen, verhuren, leasen, uitlenen, verkopen of distribueren en geen van de Dienst afgeleide werken zult maken, en het is u niet toegestaan de Dienst op enigerlei wijze zonder toestemming te exploiteren, met inbegrip van doch niet beperkt tot, exploitatie door illegale toegang of overbelasting van de netwerkcapaciteit.

Niettegenstaande eventuele andersluidende bepalingen in deze Overeenkomst, behouden iTunes en haar licentiegevers zich het recht voor om de toegang tot Producten, content of andere materialen die door de Dienst worden aangeboden zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, op te schorten, te verwijderen of onmogelijk te maken. iTunes zal in geen geval aansprakelijk zijn voor het doorvoeren van dergelijke veranderingen. iTunes kan ook beperkingen opleggen aan het gebruik van of de toegang tot bepaalde functies of delen van de Dienst, in ieder geval en zonder kennisgeving of aansprakelijkheid. Verwijdering van content van de Dienst heeft geen invloed op Producten die u reeds van de Dienst heeft verkregen.

iTunes en/of haar licentiegevers zijn eigenaar van de auteursrechten op de Dienst, inclusief de compilatie van content, inzendingen, links naar andere internetbronnen en beschrijvingen van die bronnen. Gebruik van enig deel van de Dienst, anders dan het gebruik van de Dienst dat hierin wordt toegestaan, is strikt verboden en maakt inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van anderen en kan leiden tot oplegging van civielrechtelijke en strafrechtelijke sancties, inclusief schadevergoeding, voor schending van auteursrechten.

Apple, het Apple logo, iTunes en andere Apple handelsmerken, dienstmerken, afbeeldingen en logo’s die in verband met de Dienst worden gebruikt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Apple Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Andere handelsmerken, dienstmerken, afbeeldingen en logo’s die in verband met de Dienst worden gebruikt kunnen de handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren zijn. U wordt geen recht of licentie verleend ter zake van de voornoemde handelsmerken of het gebruik van die handelsmerken.

Als houder van een Account van de Dienst met een goede reputatie kan u beperkte toegang worden gegeven voor het downloaden van bepaalde albumhoezen voor de muziek die in de iTunes bibliotheek van uw iTunes applicatie is opgeslagen. Deze toegang wordt u uitsluitend om u van dienst te zijn toegekend en iTunes geeft geen garanties en aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid met betrekking tot dergelijke albumhoezen of uw gebruik daarvan. U zult zich uitsluitend toegang verschaffen tot albumhoezen voor muziek waarvan u de rechtmatige eigenaar van een legaal exemplaar bent. Albumhoezen worden uitsluitend voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik verstrekt. U stemt ermee in dat u albumhoezen niet zult gebruiken op een wijze die inbreuk maakt op of in strijd is met deze Overeenkomst of de rechten van een andere partij en dat iTunes op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor een dergelijk gebruik door u.

BEËINDIGING

Wanneer u zich niet aan de bepalingen van deze Overeenkomst houdt, of iTunes goede redenen heeft om te geloven dat u zich daar niet aan houdt, heeft iTunes het recht om geheel naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving: (i) deze Overeenkomst en/of uw Account te beëindigen, waarbij u aansprakelijk blijft voor alle bedragen die tot en met de datum van beëindiging uit hoofde van uw Account verschuldigd zijn geworden; en/of (ii) de licentie op de software te doen beëindigen; en/of (iii) de toegang tot de Dienst (of een deel daarvan) onmogelijk te maken.

iTunes behoudt zich het recht voor om op ieder tijdstip de Dienst (of een deel daarvan of content daarvan) te wijzigen, op te schorten of te beëindigen en iTunes zal niet aansprakelijk zijn jegens u of derden wanneer zij dat recht uitoefent. Voor zover mogelijk zal iTunes u vooraf waarschuwen voor een wijziging, opschorting of stopzetting van de Dienst. Beëindiging van de Dienst heeft geen invloed op de Producten die u al heeft verkregen. U zult echter mogelijk niet in staat zijn om extra computers geschikt te maken voor gebruik van de Producten.

AFWIJZING VAN GARANTIES; BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID

a. iTunes zal bij de levering van de Dienst redelijke zorg en vakmanschap betrachten. iTunes doet geen andere toezeggingen en geeft geen andere garanties met betrekking tot de Dienst en garandeert met name niet dat:

(i) uw gebruik van de Dienst niet zal worden onderbroken en vrij van fouten zal zijn. U stemt ermee in dat iTunes de Dienst van tijd tot tijd voor onbepaalde tijd kan verwijderen en de Dienst op ieder tijdstip om technische of operationele redenen kan annuleren, waarvan iTunes u, voor zover uitvoerbaar, in kennis zal stellen;

(ii) de Dienst vrij zal zijn van schade, corruptie, aanvallen, virussen, manipulatie, hacken of andere inbreuken op de beveiliging, welke gebeurtenissen als overmacht zullen worden beschouwd, en iTunes wijst iedere aansprakelijkheid daarvoor af. U bent verantwoordelijk voor het maken van backups van uw eigen systeem, inclusief alle Producten die u van de Dienst heeft gekocht en in uw systeem heeft opgeslagen.

b. Behalve in de situatie beschreven in onderstaand lid (d) of indien u een toepasselijk wettelijk recht op terugbetaling of compensatie uitoefent, zijn iTunes, haar bestuurders, functionarissen, werknemers, verbonden ondernemingen, agenten, aannemers of licentiehouders in geen geval aansprakelijk voor verlies of schade veroorzaakt door iTunes, haar werknemers of agenten wanneer:

(i) er geen sprake is van schending van een wettelijke zorgplicht jegens u door iTunes of haar werknemers of agenten;

(ii) dat verlies of die schade niet het redelijkerwijs te verwachten gevolg van een dergelijke schending is;

(iii) dat verlies of die schade is toegenomen als gevolg van schending door u van de voorwaarden van deze Overeenkomst;

(iv) dat verlies of die schade het gevolg is van een besluit van iTunes om informatie of content te verwijderen of niet te bewerken, u te waarschuwen, uw toegang tot de Dienst op te schorten of te beëindigen, of een andere maatregel te nemen gedurende het onderzoek naar een vermoedelijke overtreding, of het gevolg is van iTunes' conclusie dat zich een schending van deze Overeenkomst heeft voorgedaan; of

(v) dat verlies of die schade betrekking heeft op derving van inkomsten, zaken of winst, of verlies of beschadiging van gegevens in verband met uw gebruik van de Dienst.

c. iTunes zal zich redelijkerwijs inspannen om informatie die door u in verband met de Dienst is ingediend, te beschermen, inclusief tegen frauduleus gebruik.

d. Niets in deze Overeenkomst ontslaat iTunes van haar aansprakelijkheid voor fraude, grove nalatigheid, opzettelijke fout, of voor overlijden of persoonlijk letsel, of beperkt deze.

e. Wanneer u deze Overeenkomst schendt, zult u jegens iTunes, haar bestuurders, functionarissen, werknemers, verbonden ondernemingen, agenten, aannemers en licentiehouders aansprakelijk zijn voor iedere vordering die uit uw schending voortvloeit. U zult ook aansprakelijk zijn voor eventuele maatregelen van iTunes in het kader van haar onderzoek naar een vermeende schending van deze Overeenkomst, of als gevolg van haar conclusie of besluit dat zich een schending van deze Overeenkomst heeft voorgedaan.

WIJZIGINGEN

iTunes behoudt zich het recht voor om deze Overeenkomst op ieder tijdstip te wijzigen en nieuwe of aanvullende voorwaarden vast te stellen met betrekking tot uw gebruik van de Dienst. Dergelijke wijzigingen en aanvullende voorwaarden zullen aan u worden meegedeeld en, indien door u aanvaard, onmiddellijk van kracht worden en in deze Overeenkomst worden opgenomen. Indien u dergelijke wijzigingen niet wenst te aanvaarden, zal iTunes het recht hebben om de Overeenkomst te beëindigen.

DIVERSEN

Deze Overeenkomst vormt de volledige overeenkomst tussen u en iTunes en is van toepassing op uw gebruik van de Dienst, en treedt in de plaats van alle eerdere overeenkomsten tussen u en iTunes. U kunt ook onderworpen zijn aan aanvullende voorwaarden, die mogelijk van toepassing zijn wanneer u gebruik maakt van verbonden diensten, content van derden of software van derden. Indien enig deel van deze Overeenkomst ongeldig of niet-afdwingbaar blijkt, dient dat deel zodanig te worden geïnterpreteerd – in overeenstemming met toepasselijke wetgeving – dat de oorspronkelijke bedoelingen van partijen zoveel mogelijk tot uitdrukking worden gebracht en blijven de overige delen volledig geldig en van kracht. Wanneer iTunes een recht of bepaling van deze Overeenkomst niet uitoefent of handhaaft, mag dat niet worden geïnterpreteerd als een verklaring van afstand met betrekking tot dat recht of die bepaling of andere rechten of bepalingen. iTunes is niet verantwoordelijk voor het niet nakomen van verplichtingen als gevolg van oorzaken waarover zij geen controle heeft.

De Dienst wordt door iTunes geëxploiteerd vanuit haar kantoren in Luxemburg. U stemt ermee in dat u zich zult houden aan alle lokale, provinciale, federale en nationale wetten, verordeningen en voorschriften die op uw gebruik van de Dienst van toepassing zijn. Deze Overeenkomst en het gebruik van de Dienst worden beheerst door Nederlands recht.

iTunes kan u een kennisgeving doen toekomen met betrekking tot de Dienst door het sturen van een e-mail naar het e-mailadres van uw Account of een brief per post naar het postadres van uw Account of door middel van een mededeling op de Dienst. Kennisgevingen worden onmiddellijk van kracht.

iTunes behoudt zich het recht voor om de maatregelen te nemen die iTunes redelijkerwijs noodzakelijk of passend acht om de nakoming van enig deel van deze Overeenkomst te handhaven en/of te controleren. U stemt ermee in dat iTunes het recht heeft, zonder aansprakelijkheid jegens u, om Registratiegegevens en/of Account informatie bekend te maken aan opsporingsinstanties, overheidsfunctionarissen en/of derden wanneer iTunes dat redelijkerwijs noodzakelijk of passend acht om de nakoming van enig deel van deze Overeenkomst (met inbegrip van doch niet beperkt tot het recht van iTunes om mee te werken aan een juridische procedure met betrekking tot uw gebruik van de Dienst en/of Producten en/of een vordering van derden dat uw gebruik van de Dienst en/of Producten onrechtmatig is en/of inbreuk maakt op de rechten van derden) te handhaven en/of te controleren.

Over iTunes: Ons registratienummer is RCS Luxemburg B 101 120 en onze plaats van vestiging is 8 rue Heinrich Heine, L-1720 Luxemburg.

C. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR APP STORE EN IBOOKSTORE

DEZE JURIDISCHE OVEREENKOMST TUSSEN U EN ITUNES SARL (“ITUNES”) IS VAN TOEPASSING OP UW GEBRUIK VAN DE APP STORE EN DE IBOOKSTORE (“STORES”) EN DE AANKOOP VAN LICENTIES BIJ DE STORES, DIE DOOR ITUNES AAN U WORDEN VERKOCHT.

DE APP STORE EN DE IBOOKSTORE

iTunes is de aanbieder van de Stores die u toestaan van iTunes licenties voor softwareproducten en digitale content (“Producten”) te kopen, uitsluitend voor eindgebruik, onder de voorwaarden beschreven in deze Overeenkomst.

EISEN MET BETREKKING TOT HET GEBRUIK VAN DE STORES

De Stores zijn beschikbaar voor personen van 13 jaar of ouder. Wanneer u 13 jaar of ouder bent, maar nog geen 18 jaar, dient u deze Overeenkomst met uw ouder of voogd door te nemen teneinde ervoor te zorgen dat u en uw ouder of voogd haar begrijpen.

De Stores zijn alleen voor u in Nederland beschikbaar. U stemt ermee in de Stores niet buiten deze locatie te gebruiken of trachten te gebruiken. iTunes kan technische middelen toepassen om na te gaan of u zich aan deze bepaling houdt.

Uw gebruik van de Stores vereist compatibele apparaten, toegang tot internet en bepaalde software (waarvoor mogelijk een vergoeding verschuldigd is). Ook kunnen periodieke updates vereist zijn. Uw gebruik kan door het functioneren van al deze elementen beïnvloed worden. Bij regelmatig gebruik wordt hogesnelheidsinternet sterk aanbevolen. De laatste versie van de iTunes software wordt aanbevolen om toegang tot de Stores te krijgen en kan vereist zijn voor bepaalde transacties of functies, of om eerder van de Stores gekochte Producten te downloaden. U stemt ermee in dat het uw verantwoordelijkheid is om aan deze vereisten, die van tijd tot tijd kunnen veranderen, te voldoen. De Stores maken geen deel uit van een ander product of andere aanbieding en de aankoop of verwerving van een ander product houdt geen toezegging of garantie in dat u toegang krijgt tot de Stores.

UW ACCOUNT

Als geregistreerd gebruiker van de Stores kunt u een account (“Account”) aanmaken. Maak uw Account informatie aan niemand anders bekend. U bent exclusief verantwoordelijk voor het handhaven van de vertrouwelijkheid en veiligheid van uw Account en voor alle activiteiten die op of via uw Account plaatsvinden en u stemt ermee in dat u iTunes onmiddellijk in kennis zult stellen van iedere inbreuk op de veiligheid van uw Account. iTunes is niet verantwoordelijk voor schade als gevolg van onbevoegd gebruik van uw Account.

U stemt ermee in dat u juiste en volledige informatie zult verstrekken wanneer u zich voor de Stores registreert of daarvan gebruik maakt (“Registratiegegevens”) en u stemt ermee in dat u uw Registratiegegevens zult actualiseren teneinde deze juist en volledig te houden. U stemt ermee in dat iTunes het recht heeft de Registratiegegevens die u verstrekt op te slaan en te gebruiken voor het instandhouden en factureren van uw Account.

PRIVACY

Tenzij in deze Overeenkomst anders wordt vermeld, is op de Stores het Privacybeleid van Apple beschreven onder http://www.apple.com/nl/privacy/ van toepassing.

GEBRUIK VAN PRODUCTEN EN STORES

Uitsluitend om u van dienst te zijn, kunnen sommige Producten opnieuw worden gedownload voor gebruik in overeenstemming met de Gebruiksregels. Dat geldt niet voor alle Producten en niet alle Producten kunnen op ieder willekeurig tijdstip beschikbaar zijn. iTunes is niet aansprakelijk jegens u wanneer een eerder gedownload Product niet langer opnieuw gedownload kan worden. Wanneer een Product eenmaal is gedownload, is het uw verantwoordelijkheid om te voorkomen dat het verloren gaat of vernietigd of beschadigd wordt. iTunes is niet aansprakelijk jegens u wanneer dat onverhoopt toch gebeurt.

iTunes verkoopt u een licentie om gebruik te maken van de Producten. Wanneer de licentie eenmaal van iTunes is gekocht, vormt zij een directe bindende overeenkomst tussen u en de uitgever van het betreffende Product (de “Uitgever”), die van toepassing is op uw gebruik van het Product. U begrijpt dat de Stores en bepaalde Producten een technische beveiliging bevatten, aangebracht door iTunes en haar Uitgevers, om de digitale informatie te beschermen en uw gebruik van de Producten te beperken in overeenstemming met bepaalde Gebruiksregels (“Beveiliging”), en dat u al dan niet beveiligde Producten dient te gebruiken in overeenstemming met de toepasselijke gebruiksregels, vastgesteld door iTunes en haar Uitgevers (“Gebruiksregels”), en dat ieder ander gebruik van de Producten een inbreuk op auteursrechten kan vormen. De beveiligingstechnologie vormt een onlosmakelijk onderdeel van de Producten. iTunes behoudt zich het recht voor om de Gebruiksregels voor toekomstige aankopen van de Stores op ieder tijdstip te wijzigen. Dergelijke wijzigingen zullen echter niet van toepassing zijn op Producten die reeds door u zijn gekocht. Iedere wijziging van de Gebruiksregels zal aan u bekend worden gemaakt. Indien u de nieuwe Gebruiksregels niet wenst te aanvaarden, zult u niet langer Producten van de Stores kunnen kopen.

BEVEILIGING VAN DE CONTENT

U stemt ermee in dat u geen enkel element van de beveiliging zult (proberen te) schenden, omzeilen, reverse-engineeren, decompileren, uit elkaar halen of op andere wijze bewerken, dit niet zult proberen en niemand met een dergelijke activiteit zult helpen. Naleving van de Gebruiksregels kan door iTunes worden gecontroleerd en bewaakt en iTunes behoudt zich het recht voor om de Gebruiksregels zonder voorafgaande kennisgeving aan u te handhaven.

BEVEILIGING VAN DE STORES

U stemt ermee in dat u zich geen toegang tot de Stores zult verschaffen op andere wijze dan met behulp van de software die door Apple Inc. of haar verbonden groepsvennootschappen (“Apple”) voor toegang tot de Stores wordt geleverd. Het is u niet toegestaan (te proberen) zich toegang tot een Account te verschaffen waarvoor u niet bevoegd bent. U stemt ermee in dat u de software die door Apple voor toegang tot de Stores wordt geleverd op geen enkele manier zult wijzigen en dat u geen gewijzigde versies van de software zult gebruiken, voor welk doel dan ook, inclusief het verkrijgen van onbevoegde toegang tot de Stores. Schending van de veiligheid van het systeem of netwerk kan tot strafrechtelijke of civielrechtelijke aansprakelijkheid leiden.

Met de levering van de Producten worden geen promotionele gebruiksrechten op de Producten aan u overgedragen.

U erkent dat sommige aspecten van de Stores, de Producten en het beheer van de Gebruiksregels de voortdurende betrokkenheid van iTunes met zich meebrengen, niettegenstaande het feit dat iTunes geen partij is bij de licentie tussen u en de Uitgevers van de Producten.

INDIENING VAN MATERIALEN BIJ DE STORES

De Stores kunnen interactieve functies aanbieden die u in staat stellen om materialen in te dienen (inclusief links naar inhoud van derden) op delen van de Diensten die voor andere gebruikers van de Stores en het publiek toegankelijk en zichtbaar zijn. U stemt ermee in dat u exclusief verantwoordelijk bent voor ieder gebruik door u van dergelijke functies, alsmede voor alle materialen die door u worden ingediend. Het is u daarbij niet toegestaan inbreuk op de rechten van andere partijen te maken, de wet te overtreden of op andere wijze bij te dragen aan of aan te zetten tot inbreukmakend of anderszins onrechtmatig gedrag, of op andere wijze onfatsoenlijk, aanstootgevend of wansmakelijk te handelen. U stemt er tevens mee in dat u er voor zult zorgen dat u alle noodzakelijke rechten en licenties heeft verkregen. U stemt ermee in dat u juiste en volledige informatie zult verstrekken in verband met uw indiening van materialen op de Stores. U verleent iTunes hierbij een wereldwijde, eeuwigdurende, royalty-vrije, niet-exclusieve licentie om uw materialen in het kader van de Stores en in verband met de Producten te gebruiken, zonder enige vergoeding of verplichting aan u. iTunes behoudt zich het recht voor om materialen niet te plaatsen of publiceren en om materialen op ieder tijdstip, geheel naar eigen goeddunken, te verwijderen of bewerken, zonder kennisgeving of aansprakelijkheid jegens u.

iTunes heeft het recht, maar niet de plicht, om materialen die door u worden ingediend of anderszins op de Stores beschikbaar zijn te controleren, gemelde of klaarblijkelijke schendingen van deze Overeenkomst te onderzoeken en alle maatregelen te nemen die iTunes geheel naar eigen goeddunken passend acht, met inbegrip van doch niet beperkt tot, beëindiging op grond van deze Overeenkomst of Apple's Auteursrechtenbeleid (http://www.apple.com/legal/copyright.html).

MATERIALEN VAN DERDEN

Bepaalde content, Producten en diensten die via de Stores beschikbaar zijn, kunnen materialen van derden bevatten. iTunes kan links naar websites van derden opnemen om u van dienst te zijn. U stemt ermee in dat iTunes niet verantwoordelijk is voor het onderzoeken of beoordelen van de content of de juistheid daarvan en iTunes geeft geen garanties en aanvaardt geen aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid met betrekking tot materialen of websites van derden, of met betrekking tot andere materialen, producten of diensten van derden. U stemt ermee in dat u geen materialen van derden zult gebruiken op een wijze die inbreuk maakt op de rechten van een andere partij en dat iTunes op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor een dergelijk gebruik door u.

AANSTOOTGEVENDE MATERIALEN

U begrijpt dat u door uw gebruik van de Stores op materialen kunt stuiten die door u mogelijk als beledigend, onfatsoenlijk of aanstootgevend worden ervaren en dat dergelijke content al dan niet als expliciet materiaal kan zijn aangemerkt. U stemt er desalniettemin mee in dat u de Stores geheel voor eigen risico gebruikt en dat iTunes op geen enkele wijze jegens u aansprakelijk is voor materialen die als beledigend, onfatsoenlijk of aanstootgevend worden ervaren. Productsoorten en -beschrijvingen worden verstrekt om u van dienst te zijn en u stemt ermee in dat iTunes de juistheid daarvan niet kan garanderen.

INTELLECTUELE EIGENDOM

U stemt ermee in dat de Stores, met inbegrip van doch niet beperkt tot Producten, afbeeldingen, gebruikersinterfaces, audio- en videoclips, redactionele inhoud en de scripts en software die worden gebruikt om de Stores uit te voeren, beschermde informatie en materialen bevatten, die de eigendom zijn van iTunes en/of haar Uitgevers en die worden beschermd door toepasselijke wetten op het gebied van intellectuele eigendom en andere wetten, met inbegrip van doch niet beperkt tot die op het gebied van auteursrechten. U stemt ermee in dat u dergelijke beschermde informatie en materialen op geen enkele wijze zult gebruiken, anders dan voor gebruik van de Stores in overeenstemming met deze Overeenkomst. Geen enkel deel van de Stores mag in enigerlei vorm of op enigerlei wijze worden gereproduceerd, behalve voor zover uitdrukkelijk toegestaan in deze voorwaarden. U stemt ermee in dat u de Stores op geen enkele wijze zult wijzigen, verhuren, leasen, uitlenen, verkopen of distribueren en geen van de Dienst afgeleide werken zult maken, en het is u niet toegestaan de Stores op enigerlei wijze zonder toestemming te exploiteren, met inbegrip van doch niet beperkt tot, exploitatie door illegale toegang of overbelasting van de netwerkcapaciteit.

Niettegenstaande eventuele andersluidende bepalingen in deze Overeenkomst, behouden iTunes en haar Uitgevers zich het recht voor om de toegang tot Producten, content of andere materialen die deel uitmaken van de Stores zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, op te schorten, te verwijderen of onmogelijk te maken. iTunes zal in geen geval aansprakelijk zijn voor het doorvoeren van dergelijke veranderingen. iTunes kan ook beperkingen opleggen aan het gebruik van of de toegang tot bepaalde functies of delen van de Stores, in ieder geval en zonder kennisgeving of aansprakelijkheid. Verwijdering van Producten uit de Stores zal niet van invloed zijn op Producten die u reeds van de Stores heeft gekocht.

iTunes en/of haar licentiegevers zijn eigenaar van de auteursrechten op de Stores, inclusief de compilatie van content, inzendingen, links naar andere internetbronnen en beschrijvingen van die bronnen. Gebruik van enig deel van de Stores, anders dan het gebruik van de Stores dat hierin wordt toegestaan, is strikt verboden en maakt inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van anderen en kan leiden tot civielrechtelijke en strafrechtelijke sancties, inclusief schadevergoeding, voor schending van auteursrechten.

Apple, het Apple logo, iTunes en andere Apple handelsmerken, dienstmerken, afbeeldingen en logo’s die in verband met de Stores worden gebruikt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Apple Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Andere handelsmerken, dienstmerken, afbeeldingen en logo’s die in verband met de Stores worden gebruikt kunnen de handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren zijn. U wordt geen recht of licentie verleend ter zake van de voornoemde handelsmerken of het gebruik van die handelsmerken.

BEËINDIGING

Wanneer u zich niet aan de bepalingen van deze Overeenkomst houdt, of iTunes goede redenen heeft om te geloven dat u zich daar niet aan houdt, heeft iTunes het recht om geheel naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving: (i) deze Overeenkomst en/of uw Account te beëindigen, waarbij u aansprakelijk blijft voor alle bedragen die tot en met de datum van beëindiging uit hoofde van uw Account verschuldigd zijn geworden; en/of (ii) de licentie op de software te doen beëindigen; en/of (iii) de toegang tot de Stores (of een deel daarvan) onmogelijk te maken.

iTunes behoudt zich het recht voor om op ieder tijdstip de Stores (of een deel daarvan of content daarvan) te wijzigen, op te schorten of te beëindigen en iTunes zal niet aansprakelijk zijn jegens u of derden wanneer zij dat recht uitoefent. Voor zover mogelijk zal iTunes u vooraf waarschuwen voor een wijziging, opschorting of stopzetting van de Stores. Beëindiging van de Stores heeft geen invloed op de Producten die u reeds van de Stores heeft gekocht. U zult echter mogelijk niet in staat zijn om extra computers geschikt te maken voor gebruik van de Producten.

AFWIJZING VAN GARANTIES; BEPERKING VAN AANSPRAKELIJKHEID

a. iTunes zal bij de levering van de Stores redelijke zorg en vakmanschap betrachten. iTunes doet geen andere toezeggingen en geeft geen andere garanties met betrekking tot de Stores en garandeert met name niet dat:

(i) uw gebruik van de Stores niet zal worden onderbroken en vrij van fouten zal zijn. U stemt ermee in dat iTunes de Stores van tijd tot tijd voor onbepaalde tijd kan verwijderen en de Stores op ieder tijdstip om technische of operationele redenen kan annuleren, waarvan iTunes u, voor zover uitvoerbaar, in kennis zal stellen;

(ii) de Stores vrij zullen zijn van schade, corruptie, aanvallen, virussen, manipulatie, hacken of andere inbreuken op de beveiliging, welke gebeurtenissen als overmacht zullen worden beschouwd, en iTunes wijst iedere aansprakelijkheid daarvoor af. U bent verantwoordelijk voor het maken van backups van uw eigen systeem, inclusief alle Producten die u van de Stores heeft gekocht en in uw systeem heeft opgeslagen.

b. Behalve in de situatie beschreven in onderstaand lid (d) of indien u een toepasselijk wettelijk recht op terugbetaling of compensatie uitoefent, zijn iTunes, haar bestuurders, functionarissen, werknemers, verbonden ondernemingen, agenten, aannemers of licentiehouders in geen geval aansprakelijk voor verlies of schade veroorzaakt door iTunes, haar werknemers of agenten wanneer:

(i) er geen sprake is van schending van een wettelijke zorgplicht jegens u door iTunes of haar werknemers of agenten;

(ii) dat verlies of die schade niet het redelijkerwijs te verwachten gevolg van een dergelijke schending is;

(iii) dat verlies of die schade is toegenomen als gevolg van schending door u van de voorwaarden van deze Overeenkomst;

(iv) dat verlies of die schade het gevolg is van een besluit van iTunes om informatie of content te verwijderen of niet te bewerken, u te waarschuwen, uw toegang tot de Stores op te schorten of te beëindigen, of een andere maatregel te nemen gedurende het onderzoek naar een vermoedelijke overtreding, of het gevolg is van iTunes' conclusie dat zich een schending van deze Overeenkomst heeft voorgedaan; of

(v) dat verlies of die schade betrekking heeft op derving van inkomsten, zaken of winst, of verlies of beschadiging van gegevens in verband met uw gebruik van de Stores.

c. iTunes zal zich redelijkerwijs inspannen om informatie die door u in verband met de Stores is ingediend, te beschermen, inclusief tegen frauduleus gebruik.

d. Niets in deze Overeenkomst ontslaat iTunes van haar aansprakelijkheid voor fraude, grove nalatigheid, opzettelijke fout, of voor overlijden of persoonlijk letsel, of beperkt deze.

e. Wanneer u deze Overeenkomst schendt, zult u jegens iTunes, haar bestuurders, functionarissen, werknemers, verbonden ondernemingen, agenten, aannemers en licentiehouders aansprakelijk zijn voor iedere vordering die uit uw schending voortvloeit. U zult ook aansprakelijk zijn voor eventuele maatregelen van iTunes in het kader van haar onderzoek naar een vermeende schending van deze Overeenkomst, of als gevolg van haar conclusie of besluit dat zich een schending van deze Overeenkomst heeft voorgedaan.

WIJZIGINGEN

iTunes behoudt zich het recht voor om deze Overeenkomst op ieder tijdstip te wijzigen en nieuwe of aanvullende voorwaarden vast te stellen met betrekking tot uw gebruik van de Stores. Dergelijke wijzigingen en aanvullende voorwaarden zullen aan u worden meegedeeld en, indien door u aanvaard, onmiddellijk van kracht worden en in deze Overeenkomst worden opgenomen. Indien u dergelijke wijzigingen niet wenst te aanvaarden, zal iTunes het recht hebben om de Overeenkomst te beëindigen.

DIVERSEN

Deze Overeenkomst vormt de volledige overeenkomst tussen u en iTunes en is van toepassing op uw gebruik van de Stores, en treedt in de plaats van alle eerdere overeenkomsten tussen u en iTunes. U kunt ook onderworpen zijn aan aanvullende voorwaarden, die mogelijk van toepassing zijn wanneer u gebruik maakt van gelieerde diensten, content van derden of software van derden. Indien enig deel van deze Overeenkomst ongeldig of niet-afdwingbaar blijkt, dient dat deel zodanig te worden geïnterpreteerd - in overeenstemming met toepasselijke wetgeving - dat de oorspronkelijke bedoelingen van partijen zoveel mogelijk tot uitdrukking worden gebracht en blijven de overige delen volledig geldig en van kracht. Wanneer iTunes een recht of bepaling van deze Overeenkomst niet uitoefent of handhaaft, mag dat niet worden geïnterpreteerd als een verklaring van afstand met betrekking tot dat recht of die bepaling of andere rechten of bepalingen. iTunes is niet verantwoordelijk voor het niet nakomen van verplichtingen als gevolg van oorzaken waarover zij geen controle heeft.

De Stores worden door iTunes geëxploiteerd vanuit haar kantoren in Luxemburg. U stemt ermee in dat u zich zult houden aan alle lokale, provinciale, federale en nationale wetten, verordeningen en voorschriften die op uw gebruik van de Stores van toepassing zijn. Deze Overeenkomst en het gebruik van de Stores worden beheerst door Nederlands recht.

iTunes kan u een kennisgeving doen toekomen met betrekking tot de Stores door het sturen van een e-mail naar het e-mailadres van uw Account of een brief per post naar het postadres van uw Account of door middel van een mededeling op de Stores. Kennisgevingen worden onmiddellijk van kracht.

iTunes behoudt zich het recht voor om de maatregelen te nemen die iTunes redelijkerwijs noodzakelijk of passend acht om de nakoming van enig deel van deze Overeenkomst te handhaven en/of te controleren. U stemt ermee in dat iTunes het recht heeft, zonder aansprakelijkheid jegens u, om Registratiegegevens en/of Account informatie bekend te maken aan opsporingsinstanties, overheidsfunctionarissen en/of derden wanneer iTunes dat redelijkerwijs noodzakelijk of passend acht om de nakoming van enig deel van deze Overeenkomst (met inbegrip van doch niet beperkt tot het recht van iTunes om mee te werken aan een juridische procedure met betrekking tot uw gebruik van de Stores en/of Producten en/of een vordering van derden dat uw gebruik van de Stores en/of Producten onrechtmatig is en/of inbreuk maakt op de rechten van derden) te handhaven en/of te controleren.

Over iTunes: Ons registratienummer is RCS Luxembourg B 101 120 en onze plaats van vestiging is 8 rue Heinrich Heine, L-1720 Luxemburg.

AANVULLENDE VOORWAARDEN APP STORE

LICENTIE OP APP STORE PRODUCTEN

iTunes verkoopt u een licentie om de softwareproducten te gebruiken die via de App Store beschikbaar worden gesteld (de “App Store Producten”). Er zijn twee (2) categorieën App Store Producten, te weten: (i) App Store Producten die door Apple zijn ontwikkeld en die door iTunes aan u in licentie worden gegeven (de “Apple Producten”), en (ii) App Store Producten die door een derde-ontwikkelaar zijn ontwikkeld en aan u in licentie worden gegeven (“de Derden Producten”). Tot welke categorie een bepaald App Store Product behoort (Apple Product of Derden Product) wordt aangegeven op de App Store applicatie.

Uw licentie voor elk App Store Product is onderworpen aan de hieronder beschreven Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties. U stemt ermee in dat de voorwaarden van de Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties van toepassing zijn op elk Apple Product en elk Derden Product waarop u via de App Store een licentie verkrijgt, tenzij het App Store Product wordt gedekt door een geldige licentieovereenkomst voor eindgebruikers tussen u en de uitgever van het App Store Product (de “Uitgever”), in welk geval de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van de Uitgever op het App Store Product van toepassing is. De Uitgever behoudt zich alle rechten in en op het App Store Product voor die niet uitdrukkelijk aan u worden verleend.

U erkent dat de licentie die u koopt voor elk Apple Product dat u via de App Store verkrijgt, een bindende overeenkomst tussen u en iTunes vormt. U erkent dat: wanneer u eenmaal een Derden Product van iTunes heeft gekocht, u een directe bindende overeenkomst tussen u en de Uitgever van het betreffende Derden Product aangaat, die van toepassing is op uw gebruik van het Derden Product; en iTunes geen partij is bij de licentie tussen u en de Uitgever terzake van dat Derden Product. De uitgever van elk Derden Product is exclusief verantwoordelijk voor dat Derden Product, de daarin opgenomen content, eventuele garanties, voor zover die garanties niet zijn afgewezen, en alle vorderingen die u of een andere partij mogelijk heeft met betrekking tot dat Derden Product.

U erkent en stemt ermee in dat iTunes en haar verbonden ondernemingen derden-begunstigden zijn van de Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties of de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van de Uitgever, naar gelang het geval, voor elk Derden Product. U stemt er tevens mee in dat iTunes, nadat u de voorwaarden van de licentie op een dergelijk Derden Product heeft aanvaard, als derde-begunstigde van die licentie het recht zal hebben (en geacht zal worden dat recht te hebben aanvaard) om die licentie ten opzichte van u te handhaven.

Bepaalde App store Producten kunnen functionaliteit bevatten die u de mogelijkheid biedt extra diensten of licenties op extra functionaliteit of content te kopen voor gebruik in het App Store Product (“In App Aankopen”). In App Aankopen die tijdens het gebruik van het App Store Product worden verbruikt (bijvoorbeeld virtuele munitie) kan niet tussen apparaten worden overgedragen, kan slechts één keer worden gedownload en kan na het downloaden niet worden vervangen. Wanneer u eenmaal een verbruikbare In App Aankoop heeft gekocht en ontvangen, is iTunes niet aansprakelijk jegens u in geval van verlies, vernietiging of beschadiging daarvan. Alle In App Aankopen worden als App Store Producten beschouwd en alle In App Aankopen gedaan binnen Derden Producten worden als Derden Producten beschouwd en voor de toepassing van deze voorwaarden als zodanig behandeld.

GENIUS FOR APPS

Wanneer u zich aanmeldt voor de Genius functie, zal Apple van tijd tot tijd automatisch informatie verzamelen betreffende de Applicaties op uw apparaat, zoals de tijd die u aan elke applicatie besteedt en het aantal keren dat elke applicatie wordt gestart. Deze informatie zal anoniem worden opgeslagen en niet met uw naam of iTunes Account in verband worden gebracht. Wanneer u de Genius for Apps functie gebruikt, zal Apple deze informatie, alsmede andere informatie, zoals uw applicatie-downloadgeschiedenis, gebruiken om u gepersonaliseerde aanbevelingen te doen.

Apple mag deze informatie gebruiken en combineren met geaggregeerde informatie van andere gebruikers die zich voor deze functie hebben aangemeld, historische gegevens betreffende uw aankopen in de iTunes Store, uw App Store downloadgegevens, geaggregeerde App Store downloadgegevens van andere gebruikers en andere informatie, zoals klantwaarderingen van applicaties, om:

• u aanbevelingen te doen betreffende applicaties, media en andere producten en diensten die u mogelijk wenst te kopen, te downloaden of te gebruiken.

• aanbevelingen te doen aan andere gebruikers.

Uw gegevens zullen te allen tijde worden behandeld in overeenstemming met Apple’s Privacybeleid voor Klanten.

Wanneer u zich voor de Genius for Apps functie heeft aangemeld op een apparaat dat geschikt is voor Genius, kunt u Genius aanbevelingen maken op dat apparaat.

Wanneer u liever niet heeft dat wij informatie van uw apparaat op deze wijze verzamelen en gebruiken, moet u de Genius functie niet activeren. U kunt uw aanmelding op ieder tijdstip herroepen door de Genius functie uit te schakelen op de App Store Account pagina op uw apparaat. Wanneer u ervoor heeft gekozen de Genius for Apps informatie vanaf meerdere apparaten te delen, moet u de Genius functie op elk apparaat afzonderlijk uitschakelen.

GEBRUIKSREGELS APP STORE PRODUCTEN

(i) U mag een Product downloaden en synchroniseren voor persoonlijk, niet-commercieel gebruik op elk apparaat waarvan u de eigenaar bent of waarover u beschikt.

(ii) Wanneer u een commerciële onderneming of een onderwijsinstelling bent, mag u een Product downloaden en synchroniseren voor gebruik door ofwel (a) één enkel individu op een of meer apparaten waarvan u de eigenaar bent of waarover u beschikt ofwel (b) meerdere personen op één enkel gedeeld apparaat waarvan u de eigenaar bent of waarover u beschikt. Bijvoorbeeld: één enkele werknemer mag het Product gebruiken op zowel zijn iPhone als zijn iPad. Meerdere studenten mogen het Product na elkaar gebruiken op één enkele iPad die zich in een mediatheek of bibliotheek bevindt.

(iii) U kunt App Store Producten vanaf maximaal vijf verschillende Accounts tegelijk opslaan op compatibele iOS-apparaten, zoals een iPad, iPod of iPhone.

(iv) U kunt de App Store Producten opslaan op vijf computers waarop u op enig tijdstip de iTunes applicatie heeft geïnstalleerd.

(v) U kunt App Store Producten vanaf ten minste een door iTunes goedgekeurd apparaat handmatig synchroniseren met apparaten voorzien van een handmatige synchronisatie-modus, mits het App Store Product is verbonden met een Account op het primaire door iTunes goedgekeurde apparaat, waarbij het primaire door iTunes goedgekeurde apparaat het apparaat is dat het eerst met het apparaat werd gesynchroniseerd, of het apparaat dat u vervolgens met behulp van de iTunes applicatie als het primaire apparaat aanwijst.

BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINFORMATIE

Om spier- en gewrichtspijn of oogklachten tijdens het spelen van een videogame te voorkomen, moet u regelmatig pauzeren. U moet het spelen langer onderbreken wanneer u pijn voelt, vermoeid bent of u onprettig voelt. Een zeer klein percentage van de mensen kan epileptische aanvallen of blackouts ervaren wanneer ze worden blootgesteld aan knipperende lichten of patronen, ook tijdens het spelen van videogames of het bekijken van video's. Mogelijke symptomen zijn: duizeligheid, misselijkheid, onwillekeurige bewegingen, verlies van bewustzijn, veranderde waarneming, tintelingen, gevoelloosheid of een ander gevoel van onbehagen. Raadpleeg een arts voordat u videogames gaat spelen, wanneer u ooit last heeft gehad van deze of vergelijkbare symptomen, en stop onmiddellijk met spelen en raadpleeg een arts wanneer ze zich voordoen tijdens het spel. Ouders moeten in de gaten houden of hun kinderen last krijgen van deze symptomen wanneer ze videogames spelen.

IPOD GAMES

Updates van firmware op uw bestaande compatibele iPod apparaat kunnen de door u aangekochte versie van een iPod Game incompatibel maken. Games die gekocht zijn van de iTunes Store zijn mogelijk niet compatibel met toekomstige generaties van de iPod.

ONDERHOUD EN ONDERSTEUNING VAN APP STORE PRODUCTEN

iTunes is uitsluitend verantwoordelijk voor het leveren van onderhoud en ondersteunende diensten voor Apple Producten, als gespecificeerd in de Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties of de afzonderlijke licentieovereenkomst voor eindgebruikers, naar gelang het geval, of als vereist op grond van toepasselijke wetgeving. De Uitgever van een Derden Product is uitsluitend verantwoordelijk het leveren van onderhoud en ondersteunende diensten voor zijn Producten, als omschreven in de Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties of de licentieovereenkomst voor eindgebruikers van de Uitgever, naar gelang het geval, of als vereist op grond van toepasselijke wetgeving.

LICENTIEOVEREENKOMST VOOR EINDGEBRUIKERS VAN GELICENTIEERDE APPLICATIES

De App Store Producten die via de App Store ter beschikking worden gesteld, worden aan u in licentie gegeven en niet aan u verkocht. Uw licentie op elk App Store Product dat u via de App Store verkrijgt is onder voorbehoud van uw voorafgaande aanvaarding van deze Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties, en u stemt ermee in dat de voorwaarden van deze Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties van toepassing is op elk App Store Product waarop u via de App Store een licentie verkrijgt, tenzij het App Store Product wordt gedekt door een geldige licentieovereenkomst voor eindgebruikers tussen u en de Uitgever van dat App Store Product, in welk geval de voorwaarden van die licentieovereenkomst voor eindgebruikers van toepassing zijn, onder voorbehoud van uw voorafgaande aanvaarding van die licentieovereenkomst voor eindgebruikers. Uw licentie op een Apple Product op grond van deze Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties wordt verleend door iTunes en uw licentie op een Derden Product op grond van deze Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties wordt verleend door de Uitgever van het betreffende Derden Product. Ieder App Store Product dat is onderworpen aan een licentie verleend op grond van deze Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties wordt hierna aangeduid als de “Gelicentieerde Applicatie”. De Uitgever of iTunes, naar gelang het geval, (de “Licentiegever”) behoudt zich alle rechten in en op de Gelicentieerde Applicatie voor, die niet uitdrukkelijk op grond van deze Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers van Gelicentieerde Applicaties aan u worden verleend.

a. Omvang van de Licentie: De licentie op de Gelicentieerde Applicatie die de Licentiegever aan u verleent is een niet-overdraagbare licentie voor gebruik van de Gelicentieerde Applicatie op ieder iOS-apparaat (met inbegrip van doch niet beperkt tot iPad, iPhone en iPod touch) waarvan u de eigenaar bent of waarover u beschikt, in overeenstemming met de Gebruiksregels beschreven in de App Store Voorwaarden (de “Gebruiksregels”). Deze licentie staat u niet toe de Gelicentieerde Applicatie te gebruiken op een iOS-apparaat waarvan u niet de eigenaar bent of waarover u niet beschikt en u mag de Gelicentieerde Applicatie niet verspreiden of beschikbaar maken via een netwerk dat gelijktijdig gebruik door meerdere apparaten mogelijk maakt. U mag de Gelicentieerde Applicatie niet verhuren, leasen, uitlenen, verkopen, herdistribueren of in sub-licentie geven. U mag de Gelicentieerde Applicatie of updates of enig deel daarvan niet kopiëren (behalve voorzover uitdrukkelijk toegestaan door deze licentie en de Gebruiksregels), decompileren, reverse-engineeren, demonteren of wijzigen, of proberen de broncode daarvan te achterhalen of daarvan afgeleide werken maken (behalve voorzover de voorgaande beperkingen door toepasselijke wetgeving worden verboden of voorzover toegestaan door de licentievoorwaarden die van toepassing zijn op open-source componenten die in de Gelicentieerde Applicatie zijn opgenomen). Iedere poging om voorgaande te doen vormt een schending van de rechten van de Licentiegever en diens licentiegevers. Wanneer u in strijd handelt met deze beperkingen, kan een strafrechtelijke vervolging tegen u worden ingesteld en schadevergoeding worden geëist.

De voorwaarden van de licentie zijn tevens van toepassing op alle upgrades die door de Licentiegever worden verstrekt ter vervanging van en/of in aanvulling op het oorspronkelijke App Store Product, tenzij de betreffende upgrade vergezeld gaat van een afzonderlijke licentie, in welk geval de voorwaarden van die licentie van toepassing zijn.

b. Toestemming voor Gebruik van Gegevens: U stemt ermee in dat de Licentiegever periodiek technische gegevens en gerelateerde informatie kan verzamelen en gebruiken, met inbegrip van doch niet beperkt tot technische informatie over uw apparaat, systeem- en applicatiesoftware en randapparatuur, om de verstrekking van eventuele software-updates, productondersteuning en andere diensten met betrekking tot de Gelicentieerde Applicatie aan u te vergemakkelijken. De Licentiegever mag deze informatie gebruiken om producten te verbeteren of u diensten of technologieën te leveren, mits de informatie in een zodanige vorm is dat deze niet tot u persoonlijk te herleiden is.

c. Beëindiging. De licentie is geldig tot het tijdstip waarop deze door u of de Licentiegever wordt beëindigd. Uw rechten op grond van deze licentie zullen automatisch worden beëindigd, zonder voorafgaande kennisgeving van de Licentiegever, wanneer u zich niet aan de voorwaarden van deze licentie houdt. Bij beëindiging van de licentie dient u alle gebruik van de Gelicentieerde Applicatie te staken en alle volledige of gedeeltelijke kopieën van de Gelicentieerde Applicatie te vernietigen.

d. Diensten; Materialen van Derden. De Gelicentieerde Applicatie kan u in staat stellen zich toegang te verschaffen tot diensten en websites van de Licentiegever en derden (tezamen en elk afzonderlijk de “Externe Diensten”). Gebruik van de Externe Diensten kan toegang tot internet en uw aanvaarding van aanvullende voorwaarden voor diensten vereisen.

U begrijpt dat u door uw gebruik van de Externe Diensten op content kunt stuiten, die door u mogelijk als beledigend, onfatsoenlijk of aanstootgevend worden ervaren, dat dergelijke content al dan niet als expliciet materiaal kan zijn aangemerkt, en dat de resultaten van een zoekopdracht of het invoeren van een bepaalde URL automatisch en onopzettelijk in links of verwijzingen naar aanstootgevend materiaal kan resulteren. U stemt er desalniettemin mee in dat u de Externe Diensten geheel voor eigen risico gebruikt, en dat de Licentiegever op geen enkele wijze jegens u aansprakelijk is voor content die door u mogelijk als beledigend, onfatsoenlijk of aanstootgevend wordt ervaren.

Bepaalde Externe Diensten kunnen content, gegevens, informatie, applicaties of materialen van derden (“Materialen van Derden”) weergeven, bevatten of beschikbaar maken, of links naar bepaalde websites van derden verstrekken. Door uw gebruik van de Externe Diensten erkent u en stemt u ermee in, dat de Licentiegever niet verantwoordelijk is voor het onderzoeken of beoordelen van de content, juistheid, volledigheid, tijdigheid, geldigheid, rechtmatigheid, betamelijkheid, kwaliteit of enige andere hoedanigheid van dergelijke Materialen van Derden. De Licentiegever geeft geen garantie of goedkeuring en draagt jegens u of enige andere persoon geen enkele aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid met betrekking tot de Externe Diensten, Materialen of websites van derden, of andere materialen, producten of diensten van derden. Materialen van Derden en links naar andere websites worden uitsluitend verstrekt om u van dienst te zijn. Financiële informatie die door een Externe Dienst wordt weergegeven, is uitsluitend bedoeld ter informatie en mag niet worden opgevat als beleggingsadvies. Voordat u een effectentransactie verricht op basis van informatie verkregen via een Externe Dienst, dient u een financiële deskundige te raadplegen. Locatiegegevens die door een Externe Dienst worden verstrekt zijn uitsluitend voor elementaire navigatiedoeleinden, en zijn niet bedoeld, en mogen niet worden opgevat, als exacte locatie-informatie in situaties waarin dergelijke informatie vereist is of foutieve, onnauwkeurige of onvolledige locatie-informatie tot overlijden, persoonlijk letsel of schade aan goederen of het milieu kan leiden. Het gebruik van real-time navigatie-informatie is volledig voor uw eigen risico. Locatiegegevens kunnen onnauwkeurig zijn. De Licentiegever en diens content providers garanderen niet de beschikbaarheid, nauwkeurigheid, volledigheid, betrouwbaarheid of tijdigheid van de aandeleninformatie of locatiegegevens die door Externe Diensten wordt of worden weergegeven.

U stemt ermee in dat elke Externe Dienst beschermde content, informatie en materialen kan bevatten die beschermd wordt of worden door toepasselijke wetten op het gebied van intellectuele eigendom en andere wetten, met inbegrip van doch niet beperkt tot die op het gebied van auteursrechten, en u stemt ermee in dat u op geen enkele wijze van dergelijke beschermde content, informatie en materialen gebruik zult maken, anders dan het toegestane gebruik van de Externe Diensten. Geen enkel deel van de Externe Diensten mag in enigerlei vorm of op enigerlei wijze worden gereproduceerd. U stemt ermee in dat u de Externe Diensten op geen enkele wijze zult wijzigen, verhuren, leasen, uitlenen, verkopen of distribueren en dat u geen van de Externe Diensten afgeleide werken zult maken, en het is u niet toegestaan de Externe Diensten op enigerlei wijze zonder toestemming te exploiteren, met inbegrip van doch niet beperkt tot, exploitatie door illegale toegang of overbelasting van de netwerkcapaciteit. U stemt er verder mee in dat u de Externe Diensten niet zult gebruiken op een wijze die intimiderend, bedreigend, agressief of lasterlijk is voor een andere partij, of anderszins een inbreuk op of schending van de rechten van een andere partij vormt, en dat de Licentiegever op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor een dergelijke gebruik door u, of voor intimiderende, bedreigende, agressieve, lasterlijke, beledigende of illegale berichten of zendingen die u mogelijk als gevolg van uw gebruik van een Externe Dienst ontvangt.

Externe Diensten en Materialen van Derden die toegankelijk zijn vanaf, of weergegeven kunnen worden op, of gelinkt kunnen worden aan de iPad, iPhone of iPod touch zijn daarnaast niet in alle talen of in alle landen beschikbaar. De Licentiegever zegt niet toe dat dergelijke Externe Diensten en Materialen geschikt of beschikbaar zijn voor gebruik op een bepaalde locatie. Wanneer u ervoor kiest zich toegang te verschaffen tot dergelijke Externe Diensten of Materialen, doet u dat uit eigener beweging en bent u verantwoordelijk voor de nakoming van alle toepasselijke wetgeving, met inbegrip van doch niet beperkt tot toepasselijke lokale wetgeving. De Licentiegever en diens licentiegevers behouden zich het recht voor om Externe Diensten op ieder tijdstip zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, op te schorten of te verwijderen of de toegang tot die Diensten onmogelijk te maken. In geen geval zal de Licentiegever aansprakelijk zijn voor het verwijderen van Externe Diensten of het onmogelijk maken van toegang tot die Diensten. De Licentiegever kan ook beperkingen opleggen met betrekking tot het gebruik van of de toegang tot bepaalde Externe Diensten, in ieder geval en zonder kennisgeving of aansprakelijkheid.

e. GEEN GARANTIE: De Licentiegever zal bij de levering van de Gelicentieerde Applicatie en alle diensten die door de Licentiegever voor u worden verricht of aan u worden geleverd (de “Diensten”) redelijke zorg en vakmanschap betrachten. De Licentiegever doet geen andere toezeggingen en geeft geen andere garanties met betrekking tot de Diensten en garandeert met name niet dat:

(i) uw gebruik van de Diensten niet zal worden onderbroken en vrij van fouten zal zijn;

(ii) de Diensten vrij zullen zijn van schade, corruptie, aanvallen, virussen, manipulatie, hacken of andere inbreuken op de beveiliging, en de Licentiegever wijst iedere aansprakelijkheid daarvoor af. U bent verantwoordelijk voor het maken van backups van uw eigen systeem, inclusief iedere Gelicentieerde Applicatie die u in uw systeem heeft opgeslagen.

f. Beperking van Aansprakelijkheid.

(i) Behalve in de situatie beschreven in onderstaand lid (ii), zijn de Licentiegever, diens bestuurders, functionarissen, werknemers, verbonden ondernemingen, agenten, aannemers, opdrachtgevers of licentiegevers in geen geval aansprakelijk voor verlies of schade veroorzaakt door de Licentiegever, haar werknemers of agenten wanneer:

(1) er geen sprake is van schending van een wettelijke zorgplicht jegens u door de Licentiegever of diens werknemers of agenten;

(2) dat verlies of die schade niet het redelijkerwijs te verwachten gevolg van een dergelijke schending is;

(3) dat verlies of die schade is toegenomen als gevolg van schending door u van de voorwaarden van deze Licentieovereenkomst voor Eindgebruikers (de “Overeenkomst”);

(4) dat verlies of die schade het gevolg is van een besluit van de Licentiegever om u te waarschuwen, uw toegang tot de Diensten op te schorten of te beëindigen, of een andere maatregel te nemen gedurende het onderzoek naar een vermoedelijke overtreding, of het gevolg is van de conclusie van de Licentiegever dat zich een schending van deze Overeenkomst heeft voorgedaan;

(5) dat verlies of die schade betrekking heeft op derving van inkomsten, zaken of winst, of verlies of beschadiging van gegevens in verband met uw gebruik van de Gelicentieerde Applicatie.

(ii) Niets in deze Overeenkomst ontslaat de Licentiegever van diens aansprakelijkheid voor fraude, grove nalatigheid, opzettelijke fout, of voor overlijden of persoonlijk letsel veroorzaakt door diens nalatigheid, of beperkt deze aansprakelijkheid.

g. U mag de Gelicentieerde Applicatie niet gebruiken of anderszins uitvoeren of opnieuw uitvoeren, anders dan als toegestaan door de Amerikaanse wet en de wetten van het rechtsgebied waarin u de Gelicentieerde Applicatie heeft verkregen. De Gelicentieerde Applicatie mag met name, doch niet uitsluitend, niet worden uitgevoerd of opnieuw uitgevoerd (a) naar landen waartegen de V.S. een embargo hebben ingesteld (b) naar personen op de Specially Designated Nationals List van het Amerikaanse Ministerie van Financiën of de Denied Persons List of de Entity List van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Door uw gebruik van de Gelicentieerde Applicatie zegt u toe en garandeert u, dat u zich niet in een dergelijk land bevindt en niet op een dergelijke lijst staat. U stemt er tevens mee in dat u deze producten niet zult gebruiken voor doeleinden verboden door de Amerikaanse wet, met inbegrip van doch niet beperkt tot, de ontwikkeling, het ontwerp, de fabricage of de productie van nucleaire wapens, raketten of chemische of biologische wapens.

h. De Gelicentieerde Applicatie en de bijbehorende documentatie zijn “Commerciële Goederen”, zoals deze term wordt gedefinieerd in 48 C.F.R. §2.101 (de Code of Federal Regulations), bestaande uit “Commerciële Computersoftware” en “Documentatie voor Commerciële Computersoftware”, zoals deze termen worden gebruikt in 48 C.F.R. §12.212 of 48 C.F.R. §227.7202, naar gelang van toepassing. In overeenstemming met 48 C.F.R. §12.212 of 48 C.F.R. §227.7202-1 tot en met 227.7202-4, naar gelang van toepassing, worden de Commerciële Computersoftware en de Documentatie voor Commerciële Computersoftware in licentie gegeven aan eindgebruikers binnen de Amerikaanse overheid (a) uitsluitend als Commerciële Goederen en (b) met alleen die rechten die op grond van de hierin vervatte voorwaarden aan alle andere eindgebruikers worden verleend. Niet-gepubliceerde rechten worden voorbehouden op grond van de auteurswetten van de Verenigde Staten.

i. Op deze licentie en uw gebruik van de Gelicentieerde Applicatie is de Nederlandse wet van toepassing. Uw gebruik van de Gelicentieerde Applicatie kan ook onderworpen zijn aan andere lokale, provinciale, nationale of internationale wetten.

AANVULLENDE VOORWAARDEN IBOOKSTORE

LICENTIE OP IBOOKSTORE PRODUCTEN

U erkent dat iTunes u een licentie verkoopt om gebruik te maken van de content die via de iBookstore ter beschikking wordt gesteld (de “iBookstore Producten”). Wanneer de licentie eenmaal van iTunes is gekocht, vormt zij een directe bindende overeenkomst tussen u en de derde-verstrekker van het betreffende iBookstore Product (de “Uitgever”), die van toepassing is op uw gebruik van het iBookstore Product. iTunes is geen partij is bij de licentie tussen u en de Uitgever terzake van dat iBookstore Product; en de Uitgever van elk iBookstore Product behoudt zich het recht voor om de gebruiksvoorwaarden betreffende dat iBookstore Product te handhaven. De Uitgever van elk iBookstore Product is exclusief verantwoordelijk voor dat iBookstore Product, de daarin opgenomen content, alle garanties, voor zover die garanties niet zijn afgewezen, en alle vorderingen die u of een andere partij mogelijk heeft met betrekking tot dat iBookstore Product of uw gebruik van dat iBookstore Product.

GEBRUIKSREGELS IBOOKSTORE PRODUCT

(i) U mag de iBookstore Producten uitsluitend voor persoonlijke, niet-commerciële doeleinden gebruiken.

(ii) U kunt de iBookstore Producten vanaf maximaal vijf verschillende Accounts tegelijk opslaan op bepaalde iOS-apparaten, zoals de iPad, iPod touch of iPhone.

(iii) U kunt de iBookstore Producten op ieder tijdstip op vijf door iTunes goedgekeurde apparaten (zoals een computer) opslaan.

(iv) Met de levering van de iBookstore Producten worden geen promotionele gebruiksrechten op de iBookstore Producten, of rechten om iBookstore Producten op schijf te branden, aan u overgedragen.

(v) U kunt iBookstore Producten vanaf ten minste één door iTunes goedgekeurd apparaat handmatig synchroniseren met apparaten voorzien van een handmatige synchronisatie-modus, mits het iBookstore Product is verbonden met een Account op het primaire door iTunes goedgekeurde apparaat, waarbij het primaire door iTunes goedgekeurde apparaat het apparaat is dat het eerst met het apparaat werd gesynchroniseerd, of het apparaat dat u vervolgens met behulp van de iTunes applicatie als het primaire apparaat aanwijst.

Laatste versie: 1 september 2010

• • • • •

D. PRIVACYBELEID

Apple hecht veel belang aan uw privacy. Daarom hebben wij een privacybeleid opgesteld waarin wordt beschreven hoe wij gegevens van u verzamelen, gebruiken, openbaar maken, overdragen en opslaan. Neemt u even de tijd om te lezen wat ons privacybeleid inhoudt en laat het ons weten als u vragen hebt.

Verzameling en Gebruik van Persoonlijke Gegevens

Persoonlijke gegevens zijn gegevens die kunnen worden gebruikt om een bepaalde persoon te identificeren of te benaderen.

Wanneer u contact hebt met Apple of een aan Apple gelieerde onderneming, kan u altijd worden gevraagd persoonlijke gegevens te verstrekken. Apple en haar gelieerde ondernemingen kunnen deze persoonlijke gegevens met elkaar delen en conform dit privacybeleid gebruiken. Zij kunnen deze persoonlijke gegevens ook met andere informatie combineren om onze producten, diensten, content en advertenties te kunnen leveren en verbeteren.

Onderstaande voorbeelden laten zien welke soorten persoonlijke gegevens Apple verzamelt en hoe die worden gebruikt.

Welke persoonlijke gegevens verzamelen wij?

■ Als u een Apple ID aanmaakt, uw producten registreert, een krediet aanvraagt, een product aanschaft, een software-update downloadt, zich inschrijft voor een cursus bij een Apple Retail Store of deelneemt aan een online-onderzoek, kunnen wij diverse gegevens verzamelen, waaronder uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, contactvoorkeuren en creditcardgegevens.

■ Als u content deelt met familie en vrienden door Apple-producten te gebruiken, als u cadeaubonnen of producten verstuurt of als u anderen uitnodigt om mee te praten op Apple-forums, verzamelt Apple de gegevens die u over de betrokken personen verstrekt, zoals hun naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer.

■ In de VS kunnen wij u om uw Social Security Number ('BSN') vragen, doch slechts onder bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld om een draadloze account in te stellen, om uw iPhone te activeren of om een besluit te nemen over het verlenen van krediet.

Wat doen we met uw persoonlijke gegevens?

■ Met de persoonlijke gegevens die wij verzamelen, kunnen wij u op de hoogte houden van de nieuwste producten, nieuwe softwareversies en geplande acties en activiteiten. Daarnaast gebruiken we deze gegevens om onze diensten, content en advertenties te verbeteren. Als u niet op onze mailinglist wilt staan, kunt u zich hiervoor altijd afmelden door uw voorkeuren te wijzigen.

■ Wij gebruiken ook persoonlijke gegevens voor het ontwikkelen, leveren en verbeteren van onze producten, diensten, content en advertenties.

■ Wij kunnen uw persoonlijke gegevens van tijd tot tijd gebruiken om u belangrijke mededelingen te sturen, zoals berichten over aankopen of over wijzigingen in onze algemene voorwaarden of ons beleid. Omdat deze informatie van belang is voor uw interactie met Apple, kunt u zich niet afmelden voor deze berichten.

■ Wij kunnen persoonlijke gegevens ook gebruiken voor interne doeleinden, zoals controle, gegevensanalyse en onderzoek om onze producten en diensten en het contact met onze klanten te verbeteren.

■ Als u meedoet aan een sweepstake, wedstrijd of andere promotieactie, kunnen wij de informatie gebruiken die u in dat verband verstrekt.

Verzameling en Gebruik van Niet-Persoonlijke Gegevens

Wij verzamelen ook niet-persoonlijke gegevens - gegevens die niet direct te herleiden zijn tot een bepaald individu. Niet-persoonlijke informatie kan voor allerlei doeleinden worden verzameld, gebruikt, overgedragen en openbaar gemaakt. Onderstaande voorbeelden laten zien welke soorten niet-persoonlijke gegevens wij verzamelen en hoe wij die gebruiken.

■ Wij kunnen informatie verzamelen zoals uw beroep, taal, postcode, netnummer, uniek toestelnummer (UDID), locatie en de tijdzone waar een Apple-product wordt gebruikt. Zo krijgen wij beter inzicht in het gedrag van onze klanten en kunnen wij onze producten, diensten en advertenties daar beter op afstemmen.

■ Wij kunnen ook informatie verzamelen over de activiteiten van klanten op onze website, MobileMe en de iTunes Store en met betrekking tot onze andere producten en diensten. Deze gegevens worden geaggregeerd. Ze worden gebruikt om gerichte informatie te verstrekken aan onze klanten en om na te gaan welke onderdelen van onze website, producten en diensten het populairst zijn. In het kader van dit privacybeleid worden geaggregeerde gegevens als niet-persoonlijke gegevens beschouwd.

Als niet-persoonlijke gegevens worden gecombineerd met persoonlijke gegevens, worden de gecombineerde gegevens behandeld als persoonlijke gegevens zolang de gegevens gecombineerd zijn.

Cookies en Andere Technologieën

Onze website, online-diensten, interactieve applicaties, e-mailberichten en advertenties kunnen gebruikmaken van cookies en andere technologieën, zoals pixeltags en web-beacons. Aan de hand daarvan kunnen wij beter inzicht krijgen in het gedrag van gebruikers, nagaan welke onderdelen van onze website zijn bezocht en kunnen wij het effect van advertenties en zoekacties meten en verbeteren. De gegevens die door cookies en andere technologieën worden verzameld, behandelen wij als niet-persoonlijke gegevens. Indien IP-adressen of vergelijkbare identificerende gegevens echter op grond van de lokale wetgeving als persoonlijke gegevens worden beschouwd, behandelen wij deze eveneens als persoonlijke gegevens. Evenzo geldt in het kader van dit privacybeleid dat indien niet-persoonlijke gegevens worden gecombineerd met persoonlijke gegevens, de gecombineerde gegevens worden behandeld als persoonlijke gegevens.

Apple en haar partners gebruiken cookies en andere technologieën bij mobiele advertentiediensten om bij te houden hoe vaak u een bepaalde advertentie te zien krijgt, om u advertenties te sturen die aansluiten bij uw interesses en om het effect van advertentiecampagnes te meten. Als u geen advertenties met deze mate van relevantie wilt ontvangen op uw mobiele toestel, kunt u zich afmelden door vanaf uw toestel de volgende link te kiezen: http://oo.apple.com. Na afmelding blijft u hetzelfde aantal mobiele advertenties ontvangen, maar deze zijn mogelijk minder relevant voor u omdat ze niet zijn afgestemd op uw interesses. Ook kunt u nog steeds advertenties te zien krijgen die samenhangen met de content op een webpagina of in een applicatie of die zijn gebaseerd op andere niet-persoonlijke gegevens. Deze afmelding geldt overigens alleen voor advertentiediensten van Apple en heeft geen invloed op interessegebaseerde advertenties van andere advertentienetwerken.

Wij en onze partners gebruiken cookies en andere technologieën ook om persoonlijke gegevens te onthouden wanneer u gebruikmaakt van onze website, online-diensten en applicaties. Op die manier kunnen wij uw contact met Apple zo handig en persoonlijk mogelijk laten verlopen. Als wij bijvoorbeeld uw voornaam weten, kunnen wij u persoonlijk welkom heten bij uw volgende bezoek aan de Apple Online Store. Met gegevens over uw land en taal (en voor leerkrachten: uw school) kunnen wij u gerichter van dienst zijn. Als wij weten dat er met uw computer of toestel een bepaald product is gekocht of een bepaalde dienst is gebruikt, kunnen wij onze advertenties en e-mailberichten beter afstemmen op uw interesses. En met behulp van uw contactgegevens, serienummers en gegevens over uw computer of toestel kunnen wij uw producten registreren, uw besturingssysteem personaliseren, een MobileMe-account voor u instellen en u een optimale service bieden.

Als u cookies wilt uitschakelen en u gebruikt de webbrowser Safari, kunt u dat doen door in Safari naar Voorkeuren te gaan en dan naar Security/Beveiliging#. Op een mobiel toestel van Apple gaat u naar Instellingen, dan naar Safari, en vervolgens naar Cookies. Voor andere browsers kunt u bij uw provider navragen hoe u cookies moet uitschakelen. Denk eraan dat bepaalde functies op de Apple-website niet beschikbaar zijn als u cookies hebt uitgeschakeld.

Zoals op de meeste websites worden ook bij ons bepaalde gegevens automatisch verzameld en in logbestanden opgeslagen. Daarbij gaat het onder meer om IP-adres, type browser, taal, internetaanbieder, verwijs- en exitpagina's, besturingssysteem, datum- en tijdstempels en clickstreamgegevens.

Deze gegevens worden gebruikt om trends te analyseren, de site te beheren, inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers op de site en om demografische gegevens over ons gebruikersbestand als geheel te verzamelen. Apple kan deze gegevens ook gebruiken voor marketing- en advertentiediensten.

In sommige van onze e-mailberichten wordt gebruikgemaakt van een 'doorklik-URL' naar content op de Apple-website. Als u op een dergelijke URL klikt, wordt u via een aparte webserver naar de betreffende pagina op onze website geleid. Wij houden deze doorklikgegevens bij om te bepalen naar welke onderwerpen uw interesse uitgaat en om het effect van de communicatie met onze klanten te meten. Als u daar bezwaar tegen hebt, moet u niet op dergelijke links (in de vorm van tekst of afbeeldingen) in e-mailberichten klikken.

Verder gebruiken wij pixeltags om e-mailberichten te versturen in een formaat dat voor u geschikt is en om bij te houden of het bericht is geopend. Wij kunnen deze informatie gebruiken om ervoor te zorgen dat er minder of helemaal geen berichten naar een klant worden gestuurd.

Openbaarmaking aan Derden

In sommige gevallen kan Apple bepaalde persoonlijke gegevens ter beschikking stellen aan strategische partners die voor Apple werken om producten en diensten aan te bieden of die Apple helpen met de marketing aan klanten. Als u bijvoorbeeld een iPhone aanschaft en activeert, geeft u Apple en uw provider toestemming om de door u verstrekte gegevens tijdens het activeringsproces uit te wisselen om uw aanvraag te beoordelen. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, valt uw account onder het privacybeleid van Apple en dat van uw provider. Persoonlijke gegevens worden door Apple alleen aan derden verstrekt om onze producten, diensten en advertenties te leveren of te verbeteren; derden mogen ze niet gebruiken voor hun eigen marketingdoeleinden.

Dienstverleners

Apple verstrekt persoonlijke gegevens aan bedrijven die diensten verlenen zoals gegevensverwerking, kredietverlening, het afhandelen van bestellingen, het afleveren van producten, het beheren en bewerken van klantgegevens, het verzorgen van de klantenservice, het beoordelen van uw belangstelling voor onze producten en diensten, en het uitvoeren van klanten- of tevredenheidsonderzoek. Deze bedrijven zijn verplicht uw gegevens te beschermen en kunnen gevestigd zijn in alle landen waar Apple actief is.

Anderen

Soms kan Apple worden gedwongen - op grond van de wet, een juridische procedure en/of verzoeken van overheidsinstanties in of buiten het land waar u woont - om uw persoonlijke gegevens vrij te geven. Wij kunnen uw gegevens ook vrijgeven als wij van mening zijn dat dit nodig of wenselijk is met het oog op de nationale veiligheid, de rechtshandhaving of een ander openbaar belang.

Verder kunnen wij uw gegevens vrijgeven als wij van mening zijn dat dit redelijkerwijs noodzakelijk is voor de toepassing van onze algemene voorwaarden of de bescherming van onze activiteiten of gebruikers. Bovendien kunnen wij in geval van een reorganisatie, fusie of verkoop alle door ons verzamelde persoonlijke gegevens overdragen aan de betrokken derde.

Bescherming van Persoonlijke Gegevens

Apple neemt de nodige maatregelen – onder meer administratieve, technische en fysieke maatregelen – om uw persoonlijke gegevens te beveiligen tegen verlies, diefstal en misbruik, alsook tegen ongeoorloofde toegang, openbaarmaking, wijziging en vernietiging.

Onze online-diensten, zoals de Apple Online Store en iTunes Store, maken gebruik van SSL-versleuteling (Secure Sockets Layer) op alle webpagina's waar persoonlijke gegevens worden verzameld. Als u daar een bestelling wilt plaatsen, hebt u een browser nodig die SSL ondersteunt, zoals Safari, Firefox of Internet Explorer. Hiermee wordt de vertrouwelijkheid van uw persoonlijke gegevens gewaarborgd als deze via het internet worden verstuurd.

Als u bepaalde producten, diensten of applicaties van Apple gebruikt of meedoet aan een forum, chatroom of sociaal netwerk van Apple, zijn de persoonlijke gegevens die u in dat verband verstrekt, zichtbaar voor andere gebruikers. Andere gebruikers kunnen deze gegevens lezen, verzamelen of gebruiken. U bent zelf verantwoordelijk voor de persoonlijke gegevens die u op deze manier wenst te verspreiden. Als u bijvoorbeeld uw naam en e-mailadres vermeldt in een forumbericht, is die informatie openbaar. Gaat u dus zorgvuldig te werk bij het gebruik van deze functies.

Integriteit en het Bewaren van Persoonlijke Gegevens

Apple maakt het u gemakkelijk om uw persoonlijke gegevens correct, volledig en actueel te houden. Wij zullen uw persoonlijke gegevens bewaren zolang dat noodzakelijk is voor de in dit privacybeleid beschreven doeleinden, tenzij wettelijk een langere bewaartermijn is vereist of toegestaan.

Toegang tot uw Persoonlijke Gegevens

U kunt ons helpen uw contactgegevens en voorkeuren correct, volledig en bijgewerkt te houden door in te loggen op uw account via www.apple.com/contact/myinfo. Wat andere persoonlijke gegevens betreft, spannen wij ons te goeder trouw in om u daar toegang toe te geven. U kunt ons dan vragen deze te corrigeren indien ze onjuist zijn, of ze te verwijderen indien Apple deze gegevens wettelijk of voor wettige bedrijfsdoeleinden niet langer behoeft te bewaren. Wij kunnen weigeren verzoeken te verwerken die onredelijk vaak worden herhaald, onevenredig veel technische inspanning vereisen, de privacy van anderen in gevaar brengen, buitengewoon lastig uitvoerbaar zijn, of waartoe toegang verder niet wettelijk vereist is. Verzoeken om gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen, kunt u sturen naar het privacy-emailadres dat voor uw land van toepassing is.

Kinderen

Wij verzamelen niet doelbewust persoonlijke gegevens van kinderen onder de 13 jaar. Als blijkt dat wij de persoonlijke gegevens van een kind onder de 13 hebben verzameld, zullen wij deze informatie zo snel mogelijk verwijderen.

Locatiegebonden Diensten

Om locatiegebonden diensten aan te bieden via Apple-producten, kunnen wij en onze partners en licentienemers exacte locatiegegevens verzamelen, gebruiken en uitwisselen, inclusief de real-time geografische locatie van uw Apple-computer of -toestel. Deze locatiegegevens worden anoniem verzameld in een vorm die het niet mogelijk maakt u persoonlijk te identificeren. Deze gegevens worden door Apple en haar partners en licentienemers gebruikt om locatiegebonden producten en diensten te leveren en te verbeteren. Zo kunnen wij uw geografische locatie doorgeven aan applicatieaanbieders wanneer u zich aanmeldt voor hun locatiediensten.

Sommige locatiegebonden diensten van Apple, zoals de MobileMe-functie 'Find My iPhone', werken alleen als uw persoonlijke gegevens beschikbaar zijn.

Websites en Diensten van Derden

De websites, producten, applicaties en diensten van Apple kunnen links naar websites, producten en diensten van derden bevatten. Onze producten en diensten kunnen ook producten of diensten van derden gebruiken of aanbieden, bijvoorbeeld een iPhone-app. Gegevens die door derden zijn verzameld, waaronder wellicht ook locatie- of contactgegevens, vallen onder het privacybeleid van die derden. Wij adviseren u om kennis te nemen van hun privacybeleid.

Internationale gebruikers

De door u verstrekte gegevens kunnen conform dit privacybeleid worden overgedragen of ingezien door organisaties in de hele wereld. Apple houdt zich strikt aan het 'safe harbor'-beleid (beveiligingsrichtlijnen) van het Amerikaanse Department of Commerce met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonlijke gegevens die door organisaties in de Europese Economische Ruimte en Zwitserland worden verstrekt. Raadpleeg de volgende website voor meer informatie over het Safe Harbor Program.

De persoonlijke gegevens van personen die woonachtig zijn in een lidstaat van de Europese Economische Ruimte (EER), worden gezamenlijk beheerd door Apple Sales International in Cork (Ierland) en Apple UK Limited in Uxbridge (Verenigd Koninkrijk). De persoonlijke gegevens die in de EER worden verzameld tijdens het gebruik van iTunes, worden beheerd door iTunes SARL in Luxemburg.

Een Integraal Privacybeleid

Om te garanderen dat uw persoonlijke gegevens vertrouwelijk blijven, zorgen wij ervoor dat alle Apple-medewerkers op de hoogte zijn van onze privacy- en beveiligingsrichtlijnen en dat de privacyregels strikt worden toegepast.

Vragen over Privacy

Als u vragen of opmerkingen hebt over het privacybeleid van Apple of de verwerking van gegevens, kunt u een e-mail sturen naar de verantwoordelijke (Apple Data Controller) in uw land of regio. Raadpleeg onderstaande lijst voor het juiste e-mailadres.

Land of regio Contactgegevens

Verenigde Staten privacy@apple.com
Canada privacy-ca@apple.com
Latijns-Amerika privacy-la@apple.com
Europa privacyeurope@apple.com
Japan privacy-japan@apple.com
Australië privacy@apple.com.au
Azië/Pacific privacy@asia.apple.com

Het privacybeleid van Apple kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. Als er sprake is van een wezenlijke wijziging in het beleid, zal dit bekend worden gemaakt op onze website en zal het bijgewerkte beleid op de website worden gepubliceerd.

Apple Inc., 1 Infinite Loop, Cupertino, California, USA 95014

Laatst bijgewerkt 21 juni 2010