20 maart 2020

Work Nights, Aaron Stewart-Ahn

Eerste paneel uit Work Nights, Aaron Stewart-Ahn en Sunando C
De comic Work Nights van Aaron Stewart-Ahn is nu gratis te downloaden. A Korean horror story for the service industry & night owls. Ook aanbevolen voor Nederlanders die verplicht thuis zitten.

Aaron Stewart-Ahn op Twitter: @somebadideas

AARON STEWART-AHN is a filmmaker and writer who has wanted to write comics all his life. He co-wrote Panos Cosmatos’ movie MANDY & is currently finishing a documentary about police brutality & protests in NYC. He also writes journalism, worked at Rockstar Games & sometimes with bicycles.

SUNANDO C is an illustrator based in Bangalore, India. He likes cake, dogs and cofee. He likes to draw grounded real-world settings and genres like crime and horror. He is currently working on a crime-noir comic, HOMETOWN, that he plans to self-publish. His desert-island comic is Batman: Year One.



Wandelen over het afval van eerdere generaties

Stortterrein Panoven, Zevenaar, 2020
Stortterrein Panoven, Zevenaar, 2020
Als je over de grasvelden in de buurt van de Panoven bij Zevenaar aan de wandel bent, zul je niet het idee hebben dat je eigenlijk over een stortterein loopt. Toch valt in het boekje Oud-Zevenaar en Ooy (samengesteld door Ab Hendriks) te lezen:

Voor de Tweede Wereldoorlog behoorde het gebied, waar de vijf gaten zich bevonden voor een groot gedeelte aan de familie Kruitwagen en het andere gedeelte aan de familie Eggenhuizen. In de zomer van 1940 werd begonnen met het afgraven van het “vijfde gat”. Tijdens de oorlog kwam het afgraven stil te liggen. In 1946 werd het werk hervat. In 1966 waren al vijf gaten door de kleiwinning ontstaan.

[...]

Nu zijn van de vijf gaten er nog vier over, want in 1969 werd het “eerste gat” door de gemeente Zevenaar volgestort met huisvuil. In het voorjaar van 1970 was het gat volledig gevuld en werd het terrein geëgaliseerd. Kort daarna is de beplanting aangebracht en doet het gebied nu dienst als wandelterrein.

Op de onderstaande topografische kaarten uit 1960, 1976 en 1977 (afkomstig van de geweldige site topotijdreis.nl) is de ontwikkeling goed te zien. Op de bovenste kaart (1960) is het gebiedje met een rode cirkel aangegeven.
De volgende keer dat ik hier ben, zal ik me ongetwijfeld afvragen waar ik nu eigenlijk overheen loop.
Geciteerde tekst uit:
Oud-Zevenaar en Ooy
dubbel-kerk, dubbel-dorp
Samengesteld door Ab Hendriks
Uitgave van Boekhandel Bruna Zevenaar, 1982
Uitgebracht ter gelegenheid van het LANDJUWEEL 1982, Schutterij EMM Ooy Zevenaar





Hipstamatic: Lewis + Kodama

Kevers
Briefje 'Ivm met uw en onze veiligheid verzoeken wij u vriendelijk om zo veel mogelijk alleen uw boodschappen te komen doen, Action, Zevenaar, 19 maart 2020
Kerkdeur
Briefje 'Vanaf heden zijn wij gesloten vanwege corona', Miss Etam, Zevenaar, 19 maart 2020

Schermafbeelding Hipstamatic-instellingen Lewis + Kodama