22 april 2014

Reading Bobić (ix)

De Pas, Arnhem Rijkerswoerd, april 2014. Foto: Robert van der Kroft
"Indeed, in the suburbs, roads are designed for cars and not people. Their profiles, dimensions, and proportions contribute nothing to codify urban character. In suburbia, there are no streets, just roads. Although they are functioning, other roles of public space cannot emerge because there are no physical conditions that may provide the cues of social contact."

Between the Edges - Miloš Bobić
ISBN - 90 6868 364 0


Vragenlijstje: boomspiegels

Onbeheerde en verwaarloosde boomspiegel met onkruid. Arnhem, Lombok, april 2014. Foto: Robert van der Kroft
Recentelijk beplante boomspiegel met verse aarde en nieuwe plantjes. Arnhem, Lombok, april 2014. Foto: Robert van der Kroft
Overdadig versierde boomspiegel met kabouters en andere beeldjes, plantenbakjes, lichtjes, een bordje met 'welcome', keien eromheen, enzovoort. Arnhem, Lombok, april 2014. Foto: Robert van der Kroft
Dit zijn boomspiegels in één wijk.
  1. Welke boomspiegel vind je het leukst om naar te kijken? Waarom? Als je deze boomspiegel met één woord moest beschrijven, welk woord zou dat dan zijn?
  2. Welke boomspiegel vind je het minst leuk om naar te kijken? Waarom? Als je deze boomspiegel met één woord moest beschrijven, welk woord zou dat dan zijn?
  3. Als je de derde, overgebleven boomspiegel met één woord moest beschrijven, welk woord zou dat dan zijn?
  4. Als je door een wijk wandelt, let je dan überhaupt op boomspiegels? Valt het je op als de bewoners de boomspiegels onder hun hoede nemen en naar hun smaak inrichten?
  5. Ben je van mening dat deze boomspiegels een representatieve afspiegeling zijn van de sfeer in deze wijk? Kun je uitleggen waarom of waarom niet?
  6. Stel je voor dat je in een wijk loopt met vooral boomspiegels van het type dat jij het leukst vindt. Zou dat van invloed zijn op je stemming? Zou het je perceptie van de wijk kleuren?
  7. Stel je voor dat je in een wijk loopt met vooral boomspiegels van het type dat jij het minst leuk vindt. Zou dat van invloed zijn op je stemming? Zou het je perceptie van de wijk kleuren?
  8. Als je zelf een boomspiegel onder je hoede zou nemen, zou die er dan uitzien als de boomspiegel die je hier als favoriet hebt aangegeven of zou je een heel andere stijl kiezen?