02 juli 2009

Wandkoelkast

Een mooi idee dat het nooit gered heeft:

wandkoelkast, 1956
 

Nieuw vaag (2)

Laatst de volgende verzuchting gehoord: "Soms vind ik dat moderne camera's veel te veel kunnen. Ik wil gewoon een foto maken en daarna een plaatje in handen hebben zonder daar nog iets mee te doen."

En inderdaad, soms heb je ineens een fraai plaatje te pakken. Fraai omdat het niet bewerkt is:

(foto: Annemarieke)

Grappig genoeg stond er onlangs in Trouw een artikel over Polaroid dat onder een nieuwe leiding een doorstart probeert te maken. Uit het artikel:

Polaroidfoto's zijn niet alleen gewild bij nostalgie-adepten. Een belangrijke doelgroep vormen kunstenaars, jong en oud. Zie bijvoorbeeld de sites polaroid.net en www.polaroid.com. André Bosman van Impossible BV: "Enerzijds heb je een foto meteen in handen, wat voor extra emotie zorgt, en heb jij het enige echte origineel. Anderzijds kun je de foto toch nog wel bewerken. Kunstenaars maken er de mooiste patronen op."
Daarnaast gebruiken ook de politie en medici graag de direct-klaar-foto's. "Met digitale foto's kun je volop knoeien, met Polaroidfoto's veel minder. Die vormen in rechtszaken dan ook toelaatbaar bewijs. En het klinkt misschien gek, maar Polaroidfoto's gaan veel langer mee dan gewone foto's en prints."