21 april 2018

Aanwijsplaten (92)

Houten paaltje met aanwijsplaat
Meer aanwijsplaten

Hipstamatic: Mumtaz + Midnight Sun AS

Oranjelaan, Zevenaar, foto Robert van der Kroft
Station Arnhem, foto Robert van der Kroft
Container blokkeert stoep, foto Robert van der Kroft
Zaagselpatroon, foto Robert van der Kroft

Schermafbeelding Hipstamatic-instellingen Mumtaz + Midnight Sun AS

Het deraillement te Zevenaar

Ingezonden mededeling oftewel reclame, Arnhemse Courant, 30 maart 1936
Het deraillement te Zevenaar
TITANOL DE OORZAAK?

Omtrent de oorzaak van het deraillement te Zevenaar is nog niets met zekerheid bekend. Wel is vastgesteld, dat even vóór het ongeval vanaf een bestelwagen der bekende ink- en kleefstoffenfabriek van Gimborn een pot Titanol kleefpasta is gevallen, die de wielen op de rails zou hebben vastgekleefd. Wij hebben ons tot de Directie van Gimborn gewend om nadere inlichtingen. Zij deelde ons mede, dat zij deze oorzaak overdreven acht; maar vast staat, dat de kleefkracht van Titanol enorm is!

4630
(Ingez. mededeeling)

Arnhemse Courant, 30-3-1936

Een hevig gebons op de kerkdeuren

Krantenartikel uit 1908, bron: Delpher
“Zondagmorgen juist midden onder de vroegmis, werden de geloovigen te Zevenaar opgeschrikt door een hevig gebons op de kerkdeuren, gevolgd door een vreeselijk geschreeuw. Een en ander werd veroorzaakt door onzen burgemeester, A. baron van Hugenpoth tot Aerdt, die in een vlaag van waanzin, in ambtsgewaad gekleed, den volke kond wilde doen, dat allen Roomsch moesten worden. Met veel moeite maakte men zich van den ongelukkige meester en bracht hem per auto naar ’t St. Elisabethsgesticht te Arnhem. Overspanning van zenuwen schijnt oorzaak te zijn van dit treurig incident.”

Nieuwsblad van het Noorden, 13-05-1908

Monumenten in reuzel

Krantenartikel De Volkskrant, 2 december 1954
“DEZE geheel uit gesmolten reuzel vervaardigde beeldengroep ‘Vlees is Kracht’ (hoogte ongeveer 20 centimeter) behaalde de eerste prijs in de vakwedstrijd van de in de Haarlemse Vleeshal gehouden Slagersvaktentoonstelling. Het beeldje is van de heer J. Oostermeyer.”

De Volkskrant, 02-12-1954

아리랑

Arirang (아리랑) in a Japanese textbook used during the colonial administration of Korea
Arirang (아리랑; [a.ɾi.ɾaŋ]) is a Korean folk song, often considered the unofficial national anthem of Korea.[1] There are about 3,600 variations of 60 different versions of the song, all of which include a refrain similar to, "Arirang, arirang, arariyo (아리랑, 아리랑, 아라리요)"[2] It is estimated the song is more than 600 years old.
(Wikipedia)
Afbeelding via 歸源 (Kuiwon)