09 december 2008

Ryan Heshka

Ryan Heshka haalt zijn inspiratie uit de pulp-comics van de jaren dertig en veertig, de zogenaamde Golden Era. Waren de omslagen van de boeken en tijdschriften in die tijd (en nu nog wel eens) verdichtingen van de spannendste of meest pakkende momenten van het verhaal om zo potentiĆ«le kopers tot aankoop te verlokken, Ryan Heshka maakt zulk werk zonder achterliggend verhaal. Droomomslagen dus eigenlijk. Lowbrow-escapisme van het zuiverste water, ideaal in vermeende crisistijden.





Mosquito's en muzak

Volgens minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken tast het gebruik van de 'mosquito' de grondrechten van jongeren aan. De mosquito verspreidt irritante hoge tonen die alleen door jongeren tot ongeveer vijfentwintig jaar gehoord kunnen worden. Volgens Ter Horst is een en ander een schending van de onaantastbaarheid van het lichaam.

Nou vraag ik me af of dat geen precedent schept voor het verbieden van alomtegenwoordige muzak in winkelcentra. Zo ben ik onlangs uit het centrum van Zevenaar verjaagd door blikken versies van Stars on 45 en Everybody was kung-fu fighting (whoea). Net op een dag dat ik mijn iPod was vergeten.


Het hersenspoelend effect van dit soort muziek is evident: ik wed dat de meeste mensen na het lezen van dit artikel het nummertje Everybody was kung-fu fighting in hun hoofd afspelen.

In fact it was a little bit frightening