12 april 2022

‘Een prachtige levende machine’

Georgia O’Keeffe door Alfred Stieglitz
Georgia O’Keeffe door Alfred Stieglitz
[...] 
Maar precies op dat moment zagen ze een schitterende buitenlandse vrouw langskomen (‘lang en donker, uitermate sensueel, kortom een fantastische verschijning’), die met grote snelheid het plein overstak om daarna, gevolgd door Lelgoualch en zijn muzikale scheenbeen, in een steegje te verdwijnen. Na enkele ogenblikken van algehele verbijstering reageerde Picabia en vroeg hij de anderen of ze hetzelfde hadden gezien als hij, namelijk een prachtige levende machine. 
[...]
Die vrouw bleek Georgia O’Keeffe te zijn, een Amerikaanse schilderes en beeldhouwster die in gezelschap van de dichter William Carlos Williams, een goede vriend van Duchamp, langs de oostkust van Afrika reisde. 

Tekst uit: 
Dada uit de koffer, Enrique Vila-Matas 
Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam 1995 
Vertaald uit het Spaans door Doortje ter Horst 
ISBN 90-388-8063-4

Foto’s afkomstig van:
Vintage Everyday: 30 Gorgeous Portraits of Georgia O’Keeffe Taken by Alfred Stieglitz From Between the 1910s and 1930s

RackGaki // Japanese Graffiti

Rackgaki // Japanese Graffiti from The SRK on Vimeo.

Bij het boek RackGaki // Japanese Graffiti waarover ik scheef in een eerdere post, zit ook een heel aardige dvd met een documentaire (en geweldige muziek). Ik zag dat deze film nu ook op Vimeo te vinden is, dus bij dezen.

Ode aan Esow

Beschilderde steen, geïnspireerd op de Japanse graffitikunstenaar Esow
Op Esow geïnspireerde beschilderde steen. Esow? Ja, Esow is een Japanse graffitikunstenaar waarvan ik het werk helaas waarschijnlijk nooit in het echt zal zien, maar met een goed boek kom je een heel eind. Hieronder een foto van het oorspronkelijke werk, uit RackGaki // Japanese Graffiti. Mijn werk kan heel wat beter maar ik ben dan ook maar een amateur.
Pagina over Esow in RackGaki