23 januari 2019

Struikelstenen, Bennekom

Struikelstenen voor Max Pagelsohn en Toni Pagelsohn-Proskauer, Bennekom
21 struikelstenen in Bennekom: ieder steentje heeft zijn eigen naam (YouTube)
Zie ook Joods Monument


Gedenksteen synagoge Zevenaar

Gedenksteen synagoge Zevenaar
“Hier stond tot 1945 een synagoge. In 1942 en 1943 zijn 32 Zevenaarse Joden omgebracht. In onze herinnering leven zij voort.”

Zie ook Zevenaar, Griesestraat - Synagoge (Reliwiki)

Hipstamatic: Tejas + Sussex

Zevenaar, de eerste sneeuw van 2019
Zevenaar, de eerste sneeuw van 2019
Zevenaar, de eerste ijspegels van 2019

Schermafbeelding Hipstamatic-instellingen Tejas + Sussex

Agfa Clack + Fujicolor Pro 400H

Agfa Clack + Fujicolor Pro 400H
Agfa Clack + Fujicolor Pro 400H
Agfa Clack + Fujicolor Pro 400H
Agfa Clack + Fujicolor Pro 400H
Agfa Clack met Fujicolor Pro 400H, ontwikkeld in Tetenal Colortec C-41. De foto's zijn genomen in december 2018.

1. Mussenplein, Arnhem. Info van beeldendekunstarnhem.nl:

Stylieten 1993 Jeroen Melkert dolomiet en marmer
Dit kunstwerk was een opdracht van de gemeente Arnhem in het kader van de stadsvernieuwing. Jeroen Melkert (1963) heeft de beeldhouwwerken Stylieten genoemd, waarmee hij verwijst naar de pilaarheilige Simeon Stylitis uit het vroegchristelijk tijdperk. Simeon stond bekend als de pilaarheilige die op zijn 14e jaar een pilaar besteeg en er 37 jaar als kluizenaar op bleef zitten. Later kreeg hij veel volgelingen die hoofdzakelijk voorkwamen in Syriƫ en Mesopotamiƫ.

2. Ergens in Zevenaar. De struik zag eruit alsof iemand erin gedoken was. Zo’n struik kan er ook erg zacht uitzien als je alleen rekening houdt met het oppervlak ervan. Ik spreek uit ervaring, niet persoonlijk maar ik heb ooit iemand die een jointje te veel ophad, een duik in een lekkere fluffy struik zien nemen.

3. Als je 120-film schiet, hoort een dubbele opname er bijna standaard bij.

4. Gimbornhof, Zevenaar. De vijver en het terrein eromheen zijn onlangs onder handen genomen, ‘beheerd’ zullen we maar zeggen. Het is er niet echt beter op geworden. De vijver zat voorheen vol met riet en kikkers maar is nu een dooie boel. Het veldje aan de overkant was voorheen gras, omringd door fraaie hoge struiken die in de lente bloeiden, maar die zijn ook verdwenen. Hieronder wat foto’s van een paar jaar geleden om een beetje een beeld te krijgen. De foto’s zijn genomen tijdens de Wereld Tai Chi Dag (WTCD), die hier altijd op de laatste zaterdag in april werd georganiseerd, maar dat zal waarschijnlijk nu ook ergens anders in Zevenaar worden gehouden. Sic transit gloria mundi. Gelukkig hebben we de foto’s nog.
UntitledUntitledUntitled