05 februari 2024

Archaïsch erfgoed

Paneel uit Bob Morane - De keizer van Macao
Het aanbod aan populaire media is zo overweldigend dat je nooit alles meekrijgt, en ook voor een bij vlagen fervent stripliefhebber als ik zijn er reeksen die gewoon onbekend zijn. Nu had ik onlangs voor 2 euro een flinke stapel exemplaren van het weekblad Kuifje gekocht bij een kringloopwinkel (‘voor de jeugd van 7 tot 77 jaar’, dus het mocht nog) en in een van die blaadjes zag ik dit paneel uit De keizer van Macao uit de Bob Morane-reeks, een serie die op het moment van publicatie volledig langs me heen is gegaan. Ik moet zeggen dat ik dit goed werk vind, de gruizige en vlekkerige look werken voor mij.

En wat blijkt? Op Marktplaats vind ik een lot van 22 albums voor een alleszins schappelijke prijs. Dan maar gelijk even doorpakken. Het zijn gouden tijden voor liefhebbers van wat oudere strips. 

Bob Morane 08, De keizer van Macao
Auteur(s) Vance & Vernes 
Lombard

Postzegelvel ‘Het Compliment’

Postzegelvel 'Het Compliment'
Van filahome.nl: Elk jaar krijgt een jonge Nederlandse ontwerper bij PostNL de kans om een postzegel te ontwerpen. Dit gebeurt in het kader van Dutch design. De postzegel voor 2023 werd ontworpen door tweedejaarsstudenten Graphic Design van ArtEZ in Zwolle. De studenten werden begeleid door curator Nicole Uniquole. De postzegel kreeg de titel 'Het Compliment'. 'Jij bent zo lekker jezelf', meldt de postzegel. 

[...]

Het postzegelvel 'Het Compliment' bevat zes dezelfde postzegels met de waardeaanduiding Internationaal 1. De postzegels zijn bedoeld voor een brief tot en met twintig gram met een internationale bestemming. De prijs per postzegelvel met zes postzegels is 9,90 euro. Verzamelaars zullen veel moeite moeten doen om een echt gebruikt exemplaar te bemachtigen. De postzegel zal niet vaak echt gebruikt worden.

Binnen de Postcrossing-community zul je binnenkort wel wat mensen kunnen vinden die een gebruikt exemplaar hebben bemachtigd.