03 augustus 2021

Waar is de anomalie?

Screenshot Randonautica-app
Tweede wandeling met de Randonautica-app, 2 augustus 2021. Vertrekpunt: station Arnhem Velperpoort. Instelling: Anomalie. Intentie: Ik wil een religieuze uiting zien (dezelfde intentie als bij wandeling 1). 

Deze wandeling leidde me naar een kaal veld aan de Schelmseweg in Arnhem, in de buurt van de kruising met de Amsterdamseweg. Ik zeg het er maar even bij want de screenshot hierboven is wat rudimentair wat dat betreft – sterk ingezoomd omdat ik er zeker van wilde zijn dat ik precies op de juiste locatie was uitgekomen. Ja dus. Ik kon er helaas geen anomalie in zien.
Foto van Randonautica-anomalie, Arnhem
Ik heb nog wat door Warnsborn gelopen om te zien of er in de buurt nog iets raars te zien was en hoewel dat een fijne wandeling was, was er niet echt iets dat aansloot op mijn intentie. Dus op een bepaald moment heb ik maar besloten om naar de dichtstbijzijnde bushalte te lopen en de bus naar het centrum van Arnhem te pakken. 

Maar wacht. Toen ik in de bus was gestapt, bleek ik achter een non te zitten. Hmm. Nou wordt er in de The Official Guide to Randonautica (daarover later misschien meer) al melding gemaakt van de sceptische insteek: dit zou het Baader-Meinhoff-fenomeen kunnen zijn (je koopt een fiets van een bepaald merk en je ziet ineens overal van dat soort fietsen) maar ik wil vooralsnog geen scepticus zijn. Ik kies er dus voor om dit toch enigszins bijzonder te vinden. Later meer wandelingen, misschien dat dat iets oplevert.
Non in bus, van de achterkant gezien

Hipstamatic: Changpa + Montjuïc M29

Slakken op blok met vogelvoer
Straattegel met tekst 'Kookt electrisch', Arnhem
Beschadigde sticker
Boompje met diabolische uitstraling

Screenshot Hipstamatic-instellingen Changpa + Montjuïc M29