06 december 2008

Muziek in beweging

In het Museum Volkenkunde in Leiden is momenteel de tentoonstelling Music in Motion te zien en te horen. Een van de leukste trekkers is Dans de samba. Zodra je de interactieve sambamat oploopt, worden je bewegingen omgezet in muziek. Meer mensen op de mat betekent meer muziek. Al naar gelang je positie op de mat, verandert het muziekinstrument, het ritme of het volume. De bewegingen die je maakt, worden inclusief muziekinstrument(en) op een wand geprojecteerd: je transformeert tot virtuele muzikant.





Music in Motion

EPD, weg ermee?

Op 1 september 2009 wordt het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) werkelijkheid. Wie niet wil dat zijn medische gegevens landelijk beschikbaar komen, kan hiertegen voor 15 december bezwaar maken. Elke Nederlander zou een brief hebben ontvangen waarmee dat bezwaar kenbaar kan worden gemaakt. Eén probleempje: op de envelop stond:

Aan de bewoner(s) van dit adres.

Als ik uitga van mijzelf betekent dat dat veel van die enveloppen direct bij het oud papier zijn beland. En als je net als ik op een adres woont waar de brievenbus door meerdere personen wordt gedeeld, is de kans groot dat een vlijtige brievenbusdeler de envelop al heeft weggegooid voordat je 'm überhaupt gezien hebt.

Gelukkig kan het formulier hier gedownload worden (pdf). Zo'n centrale opslag van gegevens heeft natuurlijk voordelen, maar gezien de problemen die de overheid heeft met ICT in het algemeen en met het veilig stellen van gegevens van burgers in het bijzonder, weet ik al wat ik ga doen...

Zie ook
Ziekenhuizen onzorgvuldig met medische dossiers (Nu.nl)
Informatiebeveiliging ziekenhuizen is wassen neus (Computable)
Elektronische dossiers makkelijk te hacken (Computable)

 

Rots-Vast

Op de site van Rots-Vast:

ROTS-VAST GROEP breidt weer uit ! Binnenkort ook een vestiging in EDE.

Bij het filiaal in de Steenstraat in Arnhem:

Rots-Vast, filiaal Arnhem
Het kan verkeren.