23 juni 2007

Oerol 4

The Pitts, Midsland, 22 juni 2007


Indrukwekkende acrobaten uit Tasmanië. Op de foto staat zus Sandy Pitt op het hoofd van broer Cessil terwijl beide jongleren. Het lukte Cessil zelfs iets van de grond op te rapen terwijl Sandy op zijn hoofd stond.

Cessil had ook een inventieve act waarbij hij jongleerde met twee ballen en zijn linkervoet.

Zie de site van Cessil en Sandy op MySpace.

Oerol 3

De Frietcowboys wilden superverse patat maken. Zo kwamen ze op het idee voor de snelste friet ter wereld. Ze zouden een aardappel zo keihard door een stuk kippengaas schieten, dat hij er in patatjes uitkwam. De frietcowboys maakten een aardappelkanon. Helaas schoten ze daarmee het kippengaas aan flarden. Toen maakten ze kippengaas van pianosnaren. En dat werkt! De patat is heerlijk. De klanten van de frietschietsnackbar mogen hun eigen patat schieten en daarna opeten.


Neeke mikt:



(tekst van de Oerol-site)

Oerol 2

Tentstation – object van Melle Smets


Van de Oerol-site:

Het tentstation is een fata morgana in het landschap. Het hedendaagse tankstation is een supermarkt, koffiehuis en benzine tankstation in één. Benzine, snoepgoed, frisdranken en het broodje bal komen allemaal via een complex productie- en vervoersysteem uit heel de wereld samen in het tankstation langs de snelweg. Het tankstation is één van de grootste logistieke prestaties van de mensheid en staat daarmee haaks op ons idee over de natuur. Het tentstation wil het plaatje in ons hoofd over het landschap ter discussie stellen. Wat is een schoon landschap? Wat is authentiek? Is cultuur een onderdeel van de natuur of andersom?

Oerol 1

Lobi Traoré en Joep Pelt, Westerkeyn, 18 juni 2007