31 januari 2009

Uniqlock

We wisten nog niet dat we erop zaten te wachten: dansende Japanse dames, afgewisseld met een klokje met de plaatselijke tijd. Normaal gesproken zit er ook muziek bij maar dat heb ik hier maar uitgeschakeld, want het gaat maar door en het houdt maar niet op. Als je de muziek wilt horen, kun je op het speaker-symbooltje rechts onder het schermpje klikken.

Oh ja, ook verkrijgbaar voor de iPhone, als je dat zou willen.


Uniqlock
 

Ecofont

Volgens het Utrechtse reclamebureau SPRANQ kun je met hun nieuwe lettertype Ecofont tot twintig procent inkt besparen. Van de website:

--

Voor de prints die je dagelijks maakt gebruik je niet alleen papier, maar ook inkt. En volgens SPRANQ creatieve communicatie (Utrecht) raakt je inktcartridge (of je inkttoner) onnodig snel leeg. SPRANQ heeft daarom een nieuw lettertype ontwikkeld: het Ecofont.

"Na de gatenkaas is er nu ook een Nederlands lettertype met gaten."

Een goed idee is altijd simpel: kijk hoeveel je van een letter kunt weglaten met behoud van de leesbaarheid. Na een testfase met allerlei vormen is de keuze gevallen op het uitsparen van kleine rondjes. Het resultaat is het Ecofont dat tot zo'n 20% minder inkt gebruikt. Het Ecofont is gratis te downloaden en te gebruiken.

In de afbeelding zie je hoe het Ecofont is gemaakt. Duidelijk is te zien dat we ruimte hebben uitgespaard. Op deze grootte is dit natuurlijk niet mooi, maar op normale fontgrootte van bijvoorbeeld een brief is het goed te gebruiken. Uiteraard hangt het wel van je software af hoe het Ecofont bij jou toont. Het beste werken Word 2007 of OpenOffice. Je printer bepaalt natuurlijk ook deels hoe mooi de prints worden.

Ecofont
Het Ecofont is gebaseerd op de Vera sans, een OpenSource letterfont dat vrij te gebruiken is en erg lijkt op Verdana. Het is er voor pc en Mac.
 

Ninja Obama

Obama Action Figure
Te koop bij Gamu Toys. In Japan natuurlijk.
 

Stichting JANSBEEK boven WATER

Stichting JANSBEEK boven WATER


Hallo Arnhemmers,

Enige weken geleden zijn wij in de openbaarheid getreden met een alternatief idee voor het havenplan in het Rijnbooggebied. Intussen hebben wij intensief gewerkt aan een verdere uitwerking van onze ideeën. De huidige financiële situatie en de recessie zullen de overheid dwingen haar plannen aan te passen. En ziehier ons alternatief: een vriendelijk, geen megalomaan plan met de mogelijkheid van een snelle realisatie.

Wij hebben met ons plan rekening gehouden met de volgende aspecten:
  • kosten die veel lager uitvallen

  • meer zekerheid betreffende de uitkomsten van een betere financiële begroting

  • minder onverwachte technische risico's bij de bouw

  • geen sluis: dus een doorlopende Rijnkade

  • veel water te beleven: de stromende Jansbeek, fonteinen, watervallen en een grote vijver die 's winter omgetoverd kan worden tot een feeërieke ijsbaan

  • een zeer grote hal waarin mensen zomer en winter, overdag en avond een aangenaam verblijf ervaren

  • geen brug in de Weerdjesstraat en het verkeer kan tijdens de bouw doorgaan

  • geen jarenlange bouwput

  • en wellicht het meest belangrijke: meer draagvlak bij de Arnhemse bevolking.

Dit zijn de argumenten die de basis vormen van ons idee. Met opzet gebruiken wij de term idee want ons plan biedt vele mogelijkheden voor aanvullingen en aanpassingen.

De brochure is hierbij gevoegd. Wilt u meer weten over het wel en wee van onze activiteiten in heden en in het verleden bekijk dan onze website www.jansbeekbovenwater.nl.

Op de site kunt u over ons idee reageren en doe dat ook! Als u nu voor of tegen of gematigd bent over ons alternatief laat ons dat weten. En stuur dit bericht naar tenminste 10 Arnhemmers die u kent. Wees ook aardig voor uw buurman die geen computer bezit en dus van dit plan geen weet heeft. Geef hem of haar een afdruk. Yes you do!

Wij weten dat vele Arnhemmers niet gelukkig zijn met het havenplan dat ons nu door de gemeente wordt opgedrongen. Daarom is het van belang te weten of een alternatief plan wel een draagvlak heeft.

Wij garanderen u dat wij uw naam en e-mail adres niet aan anderen ter beschikking stellen.

www.jansbeekbovenwater.nl



Stichting JANSBEEK boven WATER
secretariaat Katwoudehof 36
6843 BX Arnhem

Folder Jansbeek boven Water, pagina 1
Folder Jansbeek boven Water, pagina 2
Folder Jansbeek boven Water, pagina 3
Folder Jansbeek boven Water, pagina 4
Folder Jansbeek boven Water, pagina 5
Folder Jansbeek boven Water, pagina 6
Folder Jansbeek boven Water, pagina 7
Folder Jansbeek boven Water, pagina 8