09 januari 2009

Anuraga Devatha

Uit de Bollywood-film Mouna Hrudayam. Voor als je vijf minuten (5:40 alles bij elkaar) echt niets te doen hebt. Het is totaal onrealistisch, het playbacken is abominabel, de montage is in- en inslecht, de scène-wisselingen en de shots zijn zo'n beetje onmogelijk (fietsende mensen van onderaf gefilmd) maar toch is het ... hartverwarmend lief, op een naïeve manier die wij sinds de jaren zestig en de films met Cliff Richard eigenlijk vergeten zijn.


 

Finnish museum stored live hand grenade for 30 years

(In de categorie 'Lokaal nieuws van elders')

Finnish government explosive experts said Thursday that a hand grenade stored at the Åland Museum for almost 30 years was live.

A member of the public found the Russian first world war grenade in a vegetable garden and transported it to the museum in the footwell of her car.

Over the years a number of museum workers, assuming the piece of ordnance to be harmless, stored the grenade in their offices until two workers contacted the authorities last December.

Van: Helsinki Times


 

← ← ←

Als je geregeld op Japanse sites komt, merk je hoezeer je eraan gewend bent om van links naar rechts te denken. In Japanse navigatiemenu's ga je met de pijl naar links meestal naar de volgende pagina, de pijl naar rechts is voor de vorige pagina.


Ook in manga's, Japanse strips, moet je van achter naar voren en van rechts naar links lezen. Je begint dus met het plaatje rechtsboven op de pagina. Ook hier merk je hoezeer je leesrichting is ingebakken. Kijk maar eens naar de tekstballonnen in een plaatje uit een vertaalde manga.


 

Sneeuw + zon = mooie plaatjes