11 juni 2020

Aanwijsplaten (205)

Aanwijsplaat, Zevenaar
Meer aanwijsplaten

Ik zie cirkels

Ik had laatst weer eens een rol in de RealitySoSubtle-pinholecamera gestopt en de resultaten waren heel aardig, maar er zat één foto bij met een eigenaardigheid.
Eigenaardige cirkel in foto
Eigenaardige cirkel in foto, uitgesneden
Toevallig had ik kort geleden nog geblogd over een andere eigenaardigheid op een andere foto en toen was mijn oog ook weer gevallen op iets wat ik twee jaar geleden al eens aan de hand had gehad, zie hieronder.
Untitled
Het vreemde is dat de cirkel op de kleurenfoto wel wat overeenkomsten vertoont met de cirkel die we op de zwart-witfoto zien (nou ja, het zijn cirkels dus dat is ook wel weer logisch). De kleurenfoto is ontwikkeld in C-41, de zwart-witfoto in caffenol, dus daar zit geen gemene deler. De kleurenfoto is recente film, de zwart-witfoto is gemaakt met film die juist behoorlijk oud was. De kleurenfoto had een belichtingstijd van meer dan twee dagen, de zwart-witfoto van een paar uur. De enige overeenkomst hier is eigenlijk de pinholecamera, wat de zaak er niet veel duidelijker op maakt. Je hebt best kans dat ik gewoon iets raars doe tijdens het ontwikkelen maar vooralsnog archiveren we dit maar onder invloeden uit de twilight zone.