19 mei 2020

Hipstamatic: Savannah + BlacKeys 44

Tuin
Inventieve kastdeuroplossing
Inventieve kastdeuroplossing
Silhouet in poort
Ghostbusters-logo, St. marten, Arnhem
Tuinkabouter

Schermafbeelding Hipstamatic-instellingen Savannah + BlacKeys 44

Beter beveiligde toekomst

Raar: als je googelt op “beter beveiligde toekomst” (tussen aanhalingstekens), krijg je allemaal pornotreffers. Het ligt niet aan mijn computer, ik heb iemand in een andere stad gevraagd hetzelfde te doen, met hetzelfde resultaat. Zonder aanhalingstekens krijg je normale treffers.
Googletreffers voor 'beter beveiligde toekomst'

De zwarte hand

Artefact op foto
Op een van de foto’s van mijn eerste rol Metropolis-film zijn een eigenaardige artefacten te zien. Uitgesneden ziet het er zo uit:
Artefact op foto - uitsnede
Nu heb ik wel eens vaker eigenaardigheden op foto’s, zoals orbs, onverklaarbare cirkels (zie hieronder) en andere dingen die niet zo direct te duiden zijn.
Untitled
Maar een dergelijke zwarte blob had ik nog niet eerder gezien. Aan de camera ligt het niet, die gebruik ik vaak en zonder problemen. De film (LomoChrome Metropolis 120) was nieuw en de chemicaliĆ«n waren vers, onlangs aangeschaft en diezelfde ochtend nieuw gemengd. Het is ook de enige foto op de rol waarop dit te zien is. Het is ook extra eigenaardig omdat de blob parallel aan de lantaarnpaal op de foto lijkt te lopen. Ik archiveer het maar onder ‘misschien ontdek ik ooit nog eens wat dat was’.