27 april 2022

Volledig geïntegreerd en geaccepteerd door de plaatselijke bevolking.

Beschilderde steen met daarop een slak
Om tot een mooi drieluik met de vorige twee blogartikeltjes te komen (hier en hier), hier nog een plaatje van een eerder gemaakte beschilderde steen die inmiddels volledig in de omgeving is opgenomen.

Verdwijnen in de achtergrond

Beschilderd steentje
Over verdwijnen in de achtergrond gesproken, dit steentje heb ik gemaakt en in m’n eigen tuin gelegd, waar het eigenlijk direct min of meer verdwenen is onder de exploderende lentebegroeiing. Hieronder zie je het strippaneeltje waarop de tekening gebaseerd is.
Beschilderd steentje plus de daarvoor gebruikte inspiratie
Het paneeltje komt trouwens uit de obscure strip Jon van de Kalahari, een kort extra stripje van vier pagina’s in Korak nr. 2029 (Classics) uit 1969 (‘a Korak back-up feature’ noemt iemand dat op Wikipedia). Als je zoekt op “John van de Kalahari” vind je hoegenaamd niets op het internet. Je ontdek dus niet snel wie de tekenaar is, maar zoek je op “Jon of the Kalahari”, dan kom je uiteindelijk uit bij Tarzan-illustrator Jesse Marsh. Die heeft wel een eigen Wikipedia‑pagina, maar zelfs daar wordt Jon niet genoemd, ik bedoel maar. 

Zo kom je uiteindelijk weer mooi uit bij de titel van dit blogartikeltje.
Jon van de Kalahari - Koning der dieren
Korak, zoon van Tarzan Classics nr. 2029

Terug naar de achtergrond

Happy Stone, gemaakt
Happy Stone, gemaakt en teruggeplaatst op de oorspronkelijke plek. Van een afstand gezien is-ie direct helemaal weer opgenomen in de achtergrond (hij ligt voor het voorwiel van de fiets)..
Happy Stone, geplaatst
Happy Stone, opgenomen in de achtergrond