11 mei 2020

Hipstamatic: Savannah + Blanko C16

Glück-steentje
Glück-steentje
Treurwilg in de wind
Meerstammigheid
Pareidolieboom
Sticker 'Sympathy for the Devil'

Schermafbeelding Hipstamatic-instellingen Savannah + Blanko C16

Hipstamatic: Savannah + Shilshole

Oude zandzuiger, Pannerden
Bij de oude zandzuiger, Pannerden
Oude zandzuiger, Pannerden
Replica grafsteen van Marcus Mallius, Herwen
Foto 4: Replica van de grafsteen van Marcus Mallius, Herwen. Op de site romeinen.nl staat hierover:

“In 1938 is een bijzondere vondst gedaan in De Bijland. Bij de aanleg van de recreatieplas werd een grafsteen gevonden. Deze steen dateert uit de eerste helft van de eerste eeuw na Christus, nog in het begin van de Romeinse heerschappij in onze streken. Hij is gemaakt ter nagedachtenis van de Romeinse legioensoldaat Marcus Mallius. Deze grafsteen is een van de bekendste Romeinse vondsten van Nederland. Uit de tekst kan worden afgeleid dat hier zowel de Dam van Drusus als het Romeinse fort Carvium hebben gelegen. Drusus was een Romeinse veldheer. Tot op de dag van vandaag wordt onderzoek gedaan naar de dammen en kanalen die hij heeft laten aanleggen. De originele grafsteen kunt u zien in Museum Het Valkhof in Nijmegen. De hier geplaatste steen is een replica.”

Overigens is er nog het een en ander te doen over de tekst op deze steen en met name de vertaling ervan. Zie hiervoor Etymologische sprokkels inzake Carvio / Carvium / Herwen.

Zie verder ook Het graf van Marcus Mallius (Mainzer Beobachter).
Schermafbeelding Hipstamatic-instellingen Savannah + Shilshole




Acht rollen Kodak Verichrome Pan, rol 6

Hek bij weiland, Groessen
Spoorwegovergang Methen, Zevenaar
Huis 't Engeveld, Zevenaar
Flat, Zevenaar
Doorkijkje, Zonnemaat, Zevenaar
Zesde van acht rollen Kodak Verichrome Pan (VP 127), vervaldatum september 1975. Film geschoten met een Imperial 127 Reflex Flash Camera.

Kodak D-76, onverdund (‘stock’), 7 minuten, eerste 30 seconden agiteren, daarna elke minuut 10 seconden. Ondanks dat ik met deze ontwikkelaar eerder goede resultaten heb behaald, zijn op deze beelden flink wat zwarte vlekjes te zien, net als bij het ontwikkelen in Adox Rodinal. Het is dus kennelijk ook wel een kwestie van geluk hebben, zelfs met rollen met dezelfde vervaldatum.

Volgende experiment: Kodak Brownie 127 Camera, Adox Rodinal.
Flat, Zevenaar - uitsnede
Acht rollen Kodak Verichrome Pan