09 juli 2007

Fietsvakantie Engeland 2007 - Mistley

Vanuit Harwich zijn we rond de Stour naar Ipswich gefietst. Daarbij kwamen we langs het stadje Mistley (Essex). Eerst kwamen we hierlangs:


Vervolgens hierlangs (het wapen van de stad):


En een paar honderd meter later zagen we tot onze verrassing een enorme zwanenkolonie langs de Stour:



Nog nooit zo veel zwanen bij elkaar gezien. Een aardig bruggetje.

Fietsvakantie Engeland 2007 - het weer

We hebben de afgelopen twee weken tijdens de fietsvakantie door Suffolk en Norfolk meer dan 300 foto's gemaakt. Die gaan we natuurlijk niet allemaal bloggen, maar we zullen de komende dagen een aantal foto's per thema laten zien. In de eerste plaats het weer, oftewel de regen. Er zijn de afgelopen twee weken heftige buien geweest in Engeland - zo is de stad Hull zo erg getroffen door overstromingen dat de beelden die we op de journaals en in de kranten zagen bijna aan New Orleans na Katrina deden denken. Toch hebben we zelf geluk gehad, veel regen is tijdens onze vakantie 's nachts gevallen en op de een of andere manier zijn we op veel dagen netjes tusen de buien doorgefietst. Het bewijs: we hebben allebei een bruine kop van het fietsen. Maar de sporen van de regen waren goed zichtbaar. Zoals ondergelopen fietspaden:


Veel waarschuwingen voor het verkeer (zo veel zelfs dat we ons op een gegeven moment afvroegen waar ze allemaal vandaan kwamen):


En vooral heel veel onheilspellende bewolking:


Wat ons ook gebeurde, was dat er een bui voorbij kwam en dat we de volgende dag in de krant lazen dat een paar kilometer verderop mensen door de bliksem waren getroffen (Ipswich) of dat de snelweg waar we parallel aan hadden gefietst in een soort rivier was veranderd (A12 tussen Wickham Market en Woodbridge, zie de foto hieronder die afkomstig is van de site van de regionale krant East Anglian, foto van Mark Collings).


Beelden van de situatie in Hull, waar in 36 uur net zo veel regen viel als normaal in twee maanden, op deze site van de BBC en hier.