26 juli 2010

Citaat van de dag: Alessandro Baricco

"Als je luistert naar een madrigaal van Monteverdi en meteen daarna naar de finale van de Vijfde van Beethoven, dan snap je meteen waar de commercie zit, het onbeschaafde, het barbaarse. En dat verklaart hoe het mogelijk was dat verstandige mensen uit die tijd Beethoven aanzagen voor een componist voor een stompzinnig publiek."

Uit:
De barbaren (I barbari. Saggio sulla mutazione), blz. 52
Alessandro Baricco
Nederlandse vertaling: Manon Smits
De Bezige Bij, 2010
ISBN 978 90 234 5269 0


Breintest






"Je hersenen bestaan uit twee delen; de linker- en rechterhersenhelft. Het is bekend dat elke helft speciale eigenschappen, kenmerken bezit. De linkerhersenhelft heeft betrekking op het analytische, rationele, terwijl de rechterhersenhelft meer verantwoordelijk is voor een ruimtelijke en een meer creatieve manier van denken. Beide hersenhelften geven vorm aan een bepaalde persoonlijkheidstypering. Doe de test en ontdek welke typering het beste bij je past."

Wikileaks: opmerkelijk

Op het Archiefforum is vandaag het volgende artikel geplaatst:

Wikileaks maakt Amerikaanse duizenden documenten over Afghanistan openbaar.
WikiLeaks today released over 75,000 secret US military reports covering the war in Afghanistan.

WikiLeaks is een, in 2006 opgezette website, die bedoeld is als een plaats waar klokkenluiders uit overheidsinstellingen en bedrijven, anoniem documenten kunnen plaatsen.

De site is: http://www.wikileaks.org/wiki/Afghan_War_Diary,_2004-2010 of http://wardiary.wikileaks.org/ (soms moeilijk toegankelijk momenteel)
In de Amerikaanse pers wordt het openbaar maken van deze documenten nu al het grootste lek van de eeuw genoemd.

Wikileaks is momenteel kennelijk zo populair dat de site onbereikbaar is ...

De webpagina op http://wikileaks.org/ is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres.De webpagina op http://www.wikileaks.org/wiki/Afghan_War_Diary,_2004-2010 is mogelijk tijdelijk uitgeschakeld of permanent verplaatst naar een nieuw webadres.

Zomerhack 2010

Problemen met Foto's/Filmrol in iOS 4

Raar gedrag van Foto's en Filmrol op de iPhone na de upgrade naar iOS 4: sommige foto's worden direct nadat ze zijn genomen niet schermvullend weergegeven, maar alleen in een deel van het iPhone-scherm. En na synchronisatie met iPhoto ziet de Filmrol er soms zo uit:

iPhone Photos and Camera Roll issues after upgrade to iOS 4
Zie ook Apple’s iOS 4 Update Is Not Without Its Bugs.