07 juni 2021

Bruiloftsgasten

Onbekende bruiloftsgasten uit gevonden fotoalbum
Bruiloftsgasten, foto uit een album dat ik heb gevonden bij een kringloopwinkel. Op het album staat ‘AV X ES’. Bij de eerste twee foto’s staan nog namen maar daarna heeft men het al opgegeven. Dit is foto 3 uit het album.

Op de eerste foto in het album staat ook het stel dat hier rechts op de foto staat en daar staat bij ‘Tante Gré Sennema’ en ‘Coob Vreeken’. 

Op foto 2 staat in het album overigens een Huib Vreeken, daarom dacht ik aanvankelijk dat de man van het stel rechts Cornelis Nicolaas Vreeken (1917-2004) was (zie Geneanet, deze Cornelis heeft in elk geval een broer die ‘Huib’ heet). Maar helaas heeft deze Cornelis als roepnaam kennelijk ‘Kees’, dus ik vrees dat dit een doodlopende weg is. 

Op myheritage.nl vind ik een andere treffer, namelijk Jacob (Coob) Vreeken (1912-1996), maar daar staat dan weer een foto bij die niet heel veel lijkt op onze foto. Aan de andere kant, deze Coob is getrouwd met een Gretha (Gre) Meeldijk. Dat begint erop te lijken, alleen in het album staat Sennema, geen Meeldijk. Hm. 

Er is natuurlijk een flinke kans dat de AV die op de buitenkant van het album vermeld wordt ook een Vreeken is. Maar hoe ik ook zoek, ik kom geen ES tegen. Lijkt toch ook een dood spoor. Jammer, maar dat is het risico met zo weinig info. Ik kom ook niet echt verder omdat Geneanet, MyHeritage en andere genealogiesites veel informatie achter een betaalmuur hebben geplaatst. Ik vind het dan wel leuk om in een loos uurtje wat te zoeken maar dan wel in gratis bronnen. 

Tot slot, zie ook de laatste uitsnede hieronder. Zo te zien een man – maar die is echt in de nevelen van de tijd verdwenen. Het zou zo maar kunnen dat dit zijn laatste acte de présence is.
Onbekende bruiloftsgasten uit gevonden fotoalbum, twee gezichten uitgesneden
Onbekende bruiloftsgasten uit gevonden fotoalbum, twee gezichten uitgesneden
Onbekende bruiloftsgasten uit gevonden fotoalbum, één gezicht in schaduw uitgesneden

Thunderbirds Are Go

Parijs, 1914, foto Albert Kahn et al
Ik zag deze foto op Twitter en tot mijn schande moet ik bekennen dat mijn eerste associatie was dat dit een soort re-enactmentgroep was die aan het rusten was na het spelen van een scène uit de Thunderbirds. Precies die kleuren, dat deed het ’m. Excuses aan Albert Kahn en aan de mannen op de foto, ik ben gehersenspoeld door een paar decennia populaire cultuur.

Meer van dit soort foto’s plus uitleg: