02 augustus 2010

Klingelbeekseweg, Arnhem (2)

Kochbunkers in de Pantherstellung, locatie Arnhem
('Kochbunkers Pantherstellung Nederland.kmz', Google Earth)


Foto's van een van de bunkers hier.

Informatie over de Kochbunkers in de gemeente Arnhem (pdf)

Klingelbeekseweg, Arnhem


"... Toeristische informatie of het verslag van een enthousiaste vader over de relicten in Arnhem zal men niet snel tegenkomen op het internet. In Arnhem heeft tot op heden geen enkele organisatie of groep zich actief ingezet voor het behoud van de linie. De overblijfselen van de linie blijven in de ogen van veel betrokkenen oud beton en er wordt geen publieke aandacht gegeven aan ‘de geschiedenis’ van de IJssellinie. ... "

"... Hoewel er voldoende reden is om aan te nemen dat er mede door de hierboven geschetste factoren een geschiedenis is geconstrueerd die bij een collectief bekend is, is deze voor veel mensen nog steeds een verborgen geschiedenis. Zo antwoordt een dame die we, op de Klingelbeekseweg in Arnhem, op een ingegraven tank wijzen en vragen wat het is: ‘Oh dat ding, die bunker. Dat is uit de Tweede Wereldoorlog, geloof ik. Die hebben ze toen ingegraven. ... "
Tekst uit
Constructies van beton & Iemand die tegen zijn hond zegt: ‘vlieg’
[Zes beschouwingen over de omgang met en de betekenissen van ‘erfgoed’ in de context van maatschappelijke processen, landschap & ruimtelijke ordening]
ISBN: 90-6754-816-2
© 2004 Leerstoelgroep Sociaal Ruimtelijke Analyse
Wageningen Universiteit

Locatie:
N 51°58'51.36"
O 5°52'12.91"



What’s international traffic?

Uit een nieuwsbrief van Lijit:

Check out this week's News:

Great news! In an effort to increase revenue for our publishers, Lijit now monetizes international traffic for you. What’s international traffic? Readers from outside of the U.S. You will start seeing your international traffic break-out in your Ad Stats tab by Monday, August 9. If you have questions, email support@lijit.com.