21 januari 2009

Leonard Nimoy Photography

Jawel, het is dé Leonard Nimoy. Verrassend oeuvre.

Shekhina, Leonard Nimoy
 

Kyk wat maak húlle met valskerms!

Valskermspringers het op 23 November 2008 deelgeneem aan die internasionale valskermspring-kompetisie by die Wonderboom-lughawe in Pretoria.








Bron: Beeld
 

Tips van Toepoel

Na het vorige artikel over Pieter Toepoel zijn we op zoek gegaan naar zijn boek Weerbaar, handleiding voor zelfverdediging, en gelukkig hebben we het kunnen vinden op een website voor tweedehands boeken.

Het boek, "met vele afbeeldingen naar foto's", is een genot om te lezen. Toepoel weet het allemaal smeuïg onder woorden te brengen. Hier een van zijn tips:

Verdediging wanneer de aanrander ons vastgrijpt


Losbreken uit de halsklem. Een afschuwelijk gevoel, wanneer men er in gegrepen is. Want bijna iedereen acht zich weerloos, daar de bovenstaande verdediging schier onbekend is. Heeft de rechterarm ons in zijne macht, dan onze rechterhand onder de kin van de geweldenaar en onze rechtervoet achter zijn rechter. Het is dan heel gauw loslaten of met den grond kennismaken.

(Weerbaar, handleiding voor zelfverdediging, door P.M.C. Toepoel. Tweede druk, 1941. N.V. Uitgevers-maatschap "Kosmos", Amsterdam.)
 

Goose, geese, skein

Multiples (Klik voor een grotere versie.) Soms hoef je niet eens de deur uit om zoiets te zien. Foto vanmorgen rond half negen vanuit het raam genomen.