09 juni 2017

In Zevenaar is dat verboden

“Uw (brom)fiets is in een rijtechnisch onvoldoende staat van onderhoud en is verwaarloosd. In Zevenaar is dat verboden (APV 5:12). U moet uw (brom)fiets weghalen, anders wordt uw (brom)fiets weggehaald.”

In de fietsenstalling van Station Zevenaar worden bovenstaande briefjes door Serviceteam De Liemers aan sommige fietsen gehangen. “In Zevenaar is dat verboden” is natuurlijk wel een beetje kort door de bocht: ook in Zevenaar mag je met je fiets doen wat je wilt, ook als dat verwaarlozing betekent. De heren en dames van het Serviceteam zijn het detail “op een openbare plaats” kennelijk vergeten.

Algmene Plaatselijke Verordening 2010 Gemeente Zevenaar [sic]

Artikel 5:12 Overlast van fiets of bromfiets

1.
Het college kan openbare plaatsen aanwijzen waar het in het belang van het uiterlijk aanzien van de gemeente, ter voorkoming of opheffing van overlast, of ter voorkoming van schade aan de openbare gezondheid, verboden is fietsen of bromfietsen onbeheerd buiten de daarvoor bestemde ruimten of plaatsen te laten staan.
2.
Het is verboden fietsen of bromfietsen die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud en in een verwaarloosde toestand verkeren, op een openbare plaats te laten staan.


Wieringa versus Komrij

“Het is mijn maatschappelijk ideaal om elegant langs elkaar heen te leven.”
Tommy Wieringa, Vrij Nederland, 2017
(Tommy Wieringa tegen Thierry Baudet: ‘Rukken mág!’)
“... ach, ik vind een wereld waarin mensen zich zachtaardig ruisend langs elkaar heen bewegen nu eenmaal aangenamer dan een wereld waarin ...”
Gerrit Komrij, Intimiteiten, 1993