12 december 2018

De My Sketch-app en geen einde

De My Sketch-app en geen einde
Een schets op basis van een foto, gemaakt met de My Sketch-app voor iOS, instelling Photocopy Sketch. Hartstikke geinig natuurlijk, maar eigenlijk heb je het na één sketch alweer gezien.
But, am it art?
Methinks not, het is tijdverdrijf met de zoveelste app die een vaardigheid ‘democratiseert’ zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Dat betekent dat je iets eigenlijk niet hoeft te kunnen, er is een app die dat voor je doet. Zoals dat al is gegaan met schrijven, rekenen, fotograferen, muziek maken, noem maar op, hoef je nu ook niet meer te kunnen tekenen. De toekomst wordt retehandig en gelikt maar we moeten wel opletten dat ie niet ook retesaai wordt.

Heel goed bewaring

Screenshot van Apple App Store met uitgelichte app infiltr
Mensen met een iOS-device die naar de App Store van Apple gaan, krijgen vaak ‘uitgelichte apps’ te zien, suggesties op basis van eerder gedownload spul. Zo kun je terechtkomen bij de app infiltr, een app waarmee je volgens de maker oneindig veel filters op je foto’s kunt loslaten.

Dus hoe gaat dat? De app is gratis, je downloadt ’m en dan wil je eens kijken wat ie doet. Foto kiezen, beetje rommelen, je wilt de bewerkte foto opslaan en dan ...
Screenshot van de infiltr-interface tijdens het bewaren van een foto
Dan heb je ineens de stem van Donald Jones in je hoofd.