03 augustus 2018

VN-opdracht voor Nederlandse micro-bioloog Bartlema

Artikel Het Parool, 1969
VN-opdracht voor Nederlandse micro-bioloog Bartlema

DEN HAAG, dinsdag (ANP) — De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Oe Thant, heeft de Nederlandse micro-bioloog dr. H.C. Bartlema benoemd als lid van een groep van 14 adviseurs die hem zullen bijstaan in de vervaardiging van een rapport over de gevolgen van het mogelijk gebruik van chemische en biologische wapens.
Deze aanwijzing geschiedde ter uitvoering van een resolutie die door de Algemene Vergadering van 20 december 1968 is aanvaard en waarin om dit rapport werd verzocht. Dr. Bartlema is hoofd van de bacteriologische afdeling van het medisch-biologiseh laboratorium RVO-TNO.
De overige leden van de groep zijn afkomstig uit Canada, Ethiopië, Frankrijk, Hongarije, India. Japan, Mexico, Polen, de Sowjet-Unie, Tsjechoslowakije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.
Het Parool, 14-01-1969

Zie ook het artikel in dezelfde krant van 18-01-1969:
Artikel Het Parool, 1969

Uw zakdoek kan uw vijand zijn!

Artikel Leidse Courant, 29 september 1955
Uw zakdoek kan uw vijand zijn!

Soldaten als proefkonijntjes

Drie compagnieën soldaten hebben als proefkonijntjes dienst gedaan bij het proefschrift dat de heer H.C. Bartlema Dinsdag aan de Utrechtse Universiteit de doctorstitel bezorgde en één compagnie daarvan had een kleine verkoud-epidemie ondergaan om te bewijzen, dat een schone zakdoek en schoon beddegoed verbluffende resultaten kunnen opleveren bij de bestrijding der verkoudheid.
Leidse Courant | 1955 | 29 september 1955 | pagina 5

Schets-/aantekenboek Pathologische anatomie, H.C. Bartlema, Utrecht

Schets-/aantekenboek Pathologische anatomie, H.C. Bartlema, Utrecht, voorkant
Schets-/aantekenboek Pathologische anatomie, H.C. Bartlema, Utrecht, schutblad
Schets-/aantekenboek Pathologische anatomie, H.C. Bartlema, Utrecht, schetsen en tekst
Schets-/aantekenboek Pathologische anatomie, H.C. Bartlema, Utrecht, schetsen en tekst
Schets-/aantekenboek Pathologische anatomie, H.C. Bartlema, Utrecht, aangetroffen bij een kringloopwinkel in Doetinchem.