27 juli 2006

Het heeft geregend...

... en de zonnebloemen zijn weer blij.

Smiley faces

Golftrechtertje

Op de golfbaan hier in de buurt staan kleine trechterachtige dingetjes, in het wit, rood, geel en groen. Iemand enig idee wat dat voor dingen zijn? (Je kunt de 'comments' gebruiken...)


Waarschuwing bij roltrap

Escalator, Nyon
In winkelcentrum La Combe in Nyon hangt deze poster bij een van de roltrappen (klik op de afbeelding voor een grotere versie) om dames met een 'jupe/robe longue' te waarschuwen voor wat er zou kunnen gebeuren als het kledingstuk klem komt te zitten. Veuillez relever votre jupe !

Commentaar van Annemarieke: "Aha, als je je jurk niet optilt krijg je dus ander haar?"

'Comments'

Aan de statistieken van deze weblog kunnen we zien dat jullie met enige regelmaat eens hier komen kijken. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jullie commentaar. Rechts onderaan elke post zie je steeds een hyperlink met de naam 'comments' staan. Die kun je gebruiken om commentaar te geven op het artikeltje, en om commentaren van anderen te lezen.
Voor de zekerheid hebben we een beveiliging ingebouwd via 'word verification' zoals dat heet. Zodra je je commentaar hebt getypt en wilt versturen, word je gevraagd een code op te geven die in een plaatje verschijnt (bijvoorbeeld zoals in de afbeelding).



Die code is iedere keer anders. In dit voorbeeld moet degene die een commentaartje wil schrijven dus de letters 'uvama' intikken.

Je commentaar wordt dan naar ons e-mailadres doorgestuurd, maar is ook te lezen op de weblog.

Waarom we voor die beveiliging hebben gekozen?
Vorige week ontvingen we ineens spam via deze link (92 mails tegelijk). Door middel van deze beveiliging kunnen we voorkomen dat er via de 'comments' geautomatiseerde mails worden verstuurd - en spam krijgen we al genoeg. Omdat de letters van de code in een afbeelding staan, kan dit niet door een programma gelezen worden en kan er dus minder gemakkelijk misbruik van de commentaaroptie worden gemaakt.