24 maart 2023

Dwalend door het afval

Aleister Crowley: Wandering the Waste, voorkant
Aleister Crowley: Wandering the Waste van Martin Hayes (auteur) en Roy Huteson Stewart (illustrator), dat is me nogal wat. Als je deze graphic novel goed wilt lezen, ben je even zoet, en dat is mooi natuurlijk. Het ziet eruit als het werk van jaren en als je de verklarende opmerkingen aan het eind van het boek leest, wordt duidelijk dat dit een complex project is geweest. Er zit ontzettend veel research in. 

Het werk van R.H. Stewart is smullen, deze samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen. Als ik sterren zou geven, zouden dat er vijf zijn. Dus laat ik maar eens sterren geven: ⭐⭐⭐⭐⭐
Aleister Crowley: Wandering the Waste, gescande pagina
Aleister Crowley: Wandering the Waste, gescande pagina
Ik kwam er trouwens pas na aankoop achter dat dit een beperkte gesigneerde oplage van 111 exemplaren is, met een extra handtekening van Crowley-kenner Richard Kaczynski, die het voorwoord heeft geschreven.
Aleister Crowley: Wandering the Waste, vel met handtekeningen
Aleister Crowley: Wandering the Waste, achterkant
Als je geïnteresseerd bent in Aleister Crowley kan ik trouwens ook van harte de aflevering City of the Beast: Aleister Crowley’s London uit de podcastreeks Bureau of Lost Culture aanbevelen. Dat is sowieso een bijzonder beluisterenswaardige podcast.