10 augustus 2009

Patternicity

The tendency to find patterns where there are none. According to a recent study, evolution favors patternicity because it's safer to detect a false threat than to ignore a real one and become a bogeyman's lunch meat.

Bron: Wired Magazine, Jargon Watch

Knalpot

Simuze

Download hier de Simuze 'Share This Vibe'-cd
Simuze is een online muziekplatform voor muzikanten en muziekliefhebbers in Nederland. Het idee voor Simuze is ontstaan uit ontevredenheid met de wijze waarop de media en de muziekindustrie met muziek, muzikanten en muziekliefhebbers omgaan. Ondanks het feit dat er de afgelopen jaren meer kanalen op radio en televisie bij zijn gekomen is de diversiteit van het aanbod van de muziek via deze gevestigde mediakanalen verschraald geraakt. Hierdoor is het voor muzikanten steeds lastiger geworden om hun muziek gehoord te krijgen en in de publiciteit te komen.

Simuze biedt een alternatief op deze conservatieve praktijken. Het doel van Simuze is om de essentiële behoefte van muzikanten om hun muziek te verspreiden samen te laten komen met de distributiemogelijkheden van het internet. Dit doet Simuze door de huidige sociaal-maatschappelijke situatie "waarin de hedendaagse muziekliefhebber gewend is om muziek gratis op het internet te kunnen ontdekken en uitwisselen" te erkennen, omhelzen en stimuleren. Alle muziek op Simuze wordt daarom gepubliceerd onder een Creative Commons-licentie, waarmee muzikanten aangeven dat de muziek die zij op de website plaatsen "onder bepaalde voorwaarden" gratis en legaal mag worden gekopieerd én verspreid.

Bron: Simuze

Tab de knop

Screenshot Bereken BMI

De uitdaging van de week

(SonsbeekTheaterAvenue)