19 december 2006

Godcast

Ik kende het woord nog niet, maar een 'godcast' is een religieuze podcast. De tekst hieronder komt van de site van Het Parool:

Eén van de bekendste podcasters is de Nederlandse pastoor Roderick Vonhögen (37) uit Amersfoort. Zijn dagelijkse podcast Catholic insider trekt wereldwijd vijftienduizend luisteraars per dag, van wie de helft niet eens gelovig is.



Overigens kwam ik ook nog het volgende tegen op podcastinfo.nl:

We weten allemaal dat ook de religie veel podcastende initiatieven toont. Nu is er ook een accessoire op de markt om te laten zien dat je Ipod shuffle kan worden beschouwd als een religieus item. Het eerste goddelijke mp3 kruisje is hiermee geboren. De accessoire is van het zelfde materiaal als de ipodshuffle. 2 dollar van ieder verkocht kruisje zal volgens de verkopers naar een goed doel gaan.

Wel een heel bijzondere zoekmachine

Ms. Dewey is ontworpen is om zoekmachines een menselijker aanzicht te geven. Ms. Dewey is een dame die reageert op de vragen die je intikt - en ook reageert als je niets doet.


De systeemeisen voor de zoekmachine zijn wel wat hoog, je hebt een beetje snelle computer nodig, een breedbandverbinding, en Flash moet op je computer geïnstalleerd zijn. Aan de andere kant, de meeste hedendaagse computers voldoen wel aan deze eisen.

Tik voor de grap maar eens wat leuke zoektermen in, en vergeet niet het geluid aan te zetten.