26 februari 2008

Boswandeling in de regen

Eindelijk een paar dagen achter elkaar vrij. Ik had me al voorgenomen deze week minimaal één keer een fikse wandeling te maken en ik had bedacht dat dat vandaag moest gebeuren. Vanmorgen toen ik wakker werd regende het, maar volgens het journaal zou het in de middag droog worden, dus de stoute wandelschoenen aangetrokken en er toch maar op uit getrokken.

Route: Dieren --> Velp, door Nationaal Park Veluwezoom. Er loopt een NS-wandelroute door de Onzalige Bossen en via de Posbank. Een korte impressie:



En ja, het regende. Voordat ik wegging, gaf buienradar.nl dit te zien:


In het bos vertaalt zich dat op sommige plekken in dit soort taferelen:


Maar ach, met waterdichte schoenen (enkelhoog gelukkig) en een goede regenjas met capuchon doet niemand je wat.

Het wandelen beviel goed, ondanks de regen, dus ik ben vanaf Velp ook nog naar Arnhem gelopen. En de weerlui hadden gelijk: op zo'n twintig minuten van huis werd het inderdaad droog.

Overigens is er heel wat voor te zeggen om doordeweeks en bij minder weer het bos in te duiken. Op een zonnige zondagmiddag veranderen de meeste Nederlandse bossen in een soort nationaal pretpark: je struikelt over de gezinnen met loslopende honden/kinderen, ATB'ers en nordic walkers. Vandaag ben ik helemaal niemand tegengekomen – en dat is af en toe wel zo fijn.