12 mei 2020

Hipstamatic: Savannah + Uchitel 20

Knotwilg
Boom met pijl naar links
Woning, Roodwilligen, Zevenaar
Speeltoestel, park Rosorum, Zevenaar

Schermafbeelding Hipstamatic-instellingen Savannah + Uchitel 20

Een Brownie uit Allington

Ingekraste tekst aan onderkant van een Brownie 127 Camera
In de Brownie 127 Camera die ik voor een van mijn experimenten met 127-film heb gebruikt, blijken aan de onderkant adresgegevens gekrast te zijn.

Gratham Liacs

E. Storer, Side Street Allington Nr


Er is inderdaad een Side Street in Allington, Grantham, Verenigd Koninkrijk.
Wikipedia zegt: “Allington is een civil parish in het bestuurlijke gebied South Kesteven, in het Engelse graafschap Lincolnshire. In 2001 telde het dorp 728 inwoners.”

Zoekopdrachten naar Gratham Liacs en E. Storer leveren niets op, ook niet in combinatie met Allington. De nieuwsgierigheid wordt niet bevredigd deze keer, en we moeten maar mijmeren over de vraag hoe deze camera in vredesnaam in Nederland terecht is gekomen. De mist van de tijd en al dat soort dingen.
Side Street, Allington, Engeland. Schermafbeelding van Google Street View.
Willekeurig stukje Side Street, Allington, Engeland. Google Street View.

Overigens had ik deze camera in 2017 al eens gemodificeerd voor een kunstproject, zie Janus 2. Voor de test met Kodak Verichrome Pan heb ik ’m weer zo goed mogelijk in de oude staat teruggebracht.









Acht rollen Kodak Verichrome Pan, rol 7

Huis, Roodwillegen, Zevenaar
Treurwilg
Barstende boombast
Bushalte Rosorum, Zevenaar (Arnhemseweg), gefotografeerd met tegenlicht
Zevende van acht rollen Kodak Verichrome Pan (VP 127), vervaldatum september 1975. Film geschoten met een Kodak Brownie 127 Camera.

Adox Rodinal, 1+25, 20 °C, 6 minuten, eerst 45 seconden agiteren, daarna elke 30 seconden.
Deze ontwikkelmethode heb ik al gebruikt bij rol 1 en het resultaat is ook met deze camera min of meer hetzelfde. Bij deze laatste rollen kijk ik ook niet meer zozeer naar de ontwikkelaars/ontwikkelmethoden (ik heb alles wat ik in huis heb, nu wel zo’n beetje getest) maar bekijk ik de werking van andere 127-camera’s die ik ooit bij elkaar heb gescharreld. Volgende en laatste experiment in deze reeks: Brownie Fiesta Camera (nog niet eerder gebruikt) en D-76 (onverdund).
Huis, Roodwillegen, Zevenaar - uitsnede
Acht rollen Kodak Verichrome Pan