01 juli 2024

Verloren tijd en vergeten aansluitingen

Op station Zevenaar lijkt de tijd stil te staan. De zon schijnt genadeloos, maar voor wie? Het station, waar mensen passeren maar zelden blijven hangen, ademt een sfeer van verlatenheid uit. 

Op perron 2, tegenover wachtende bankjes en een zwijgende fietsenstalling, staat een eenzame reiziger. Hij checkt uit bij de enige beschikbare paal, maar kijkt dan verloren om zich heen. Geen andere incheckpaal te bekennen, geen teken van een trein die hem echt verder zou helpen. 

Hij vraagt zich af hoe hij hier is beland, op deze plek waar de wereld lijkt te zijn gestopt met draaien. Er rest hem geen andere optie dan opnieuw in te checken bij dezelfde paal. Het display geeft een optimistische overstap aan, maar de verbitterde reiziger weet wel beter.

Sloopomgeving

Zaadpakhuis Nieuwe Kade/Veilingstraat, Arnhem. Stand van zaken juni 2024.
Omgeving Veilingstraat/Nieuwe Kade, Arnhem. Stand van zaken juni 2024.
Omgeving Veilingstraat/Nieuwe Kade, Arnhem. Stand van zaken juni 2024.
Omgeving Veilingstraat/Nieuwe Kade, Arnhem. De Rijnwijk is inmiddels volledig verdwenen. Alleen het oude zaadpakhuis houdt stand, maar dat is dan ook een rijksmonument. Wat je hier ziet, is de stand van zaken medio juni 2024.
Omgeving Veilingstraat/Nieuwe Kade, Arnhem. Stand van zaken juni 2024.
Kleurenfilm CA22 200N
De foto's zijn gemaakt met een Olympus AZ-330 Superzoom en een filmrol van onbekende herkomst. Aanvankelijk kon ik geen merk ontdekken (zie hierboven), maar op basis van de markeringen op de negatieven (‘CA22’ en ‘200N’) lijkt het om Fujifilm te gaan.