04 januari 2012

Zo werd hij vrouw...

Sükel

"Een aparte groep vormden de achternamen van buitenlandse afkomst die aan de Nederlandse taal werden aangepast: Denis werd De Nijs, Louis werd Lowijs. Soms werden dat minder prettige associaties: Abercrombie werd Apekrom, Copin werd Koppijn en Picard werd Piekhaar. „Zo werd de Duitse achternaam Sükel veranderd in de Nederlandse Sukkel," aldus Brouwer."

Bron

Lange Hut: Bartels

Archiefscans Lange Hut


AFSCHRIFT.

P.V.O. Bartels,
Djalan Tjihampelas 98           Bandung, 's-Gravenhage 12/12/'53



AAN:
den Hoogedelgestrengen Heer Directeur
van het Staatsbosbeheer,
te Utrecht.

Uw kenmerk: B.17 700
Uw schrijven: 8 december 1953

HoogEdelGestrenge Heer,

Met referte aan Uw opgemeld schrijven deel ik U.H.E.G hierdoor beleefd mede dat het niet in mijn bedoeling ligt het landgoed "De Lange Hut" onder de Natuurschoonwet 1928 te doen handhaven.
Voor wat betreft de geprojecteerde ontginning ten Zuiden van de Wekeromseweg kan ik U mededelen dat het inderdaad niet mijn bedoeling is hiervan een grote open vlakte te maken, doch bij eventuele ontginningen alle mogelijke aandacht te schenken aan het behoud van het natuurschoon.
Tot concrete stappen in deze richting zal, gelijk ik U.H.E.G. reeds eerder berichtte, eerst over circa twee jaren worden overgegaan. Bij voorbereidende maatregelen zal echter door mij c.q. een gemachtigde steeds overleg gepleegd worden met Uwen Dienst.
Voor uw principeëel accoord met mijn plannen betuig ik U.H.E.G. inmiddels mijn oprechten dank.
Ten slotte moge ik U.H.E.G. nog beleefd verzoeken - zulks in verband met mijn spoedig vertrek - eventuele verdere correspondentie te willen richten rechtstreeks aan mijn adres te Bandung.

Hoogachtend,
w.g. P.Bartels.