05 juni 2013

Turmac-beker


De zilveren beker, door de Turmac-Cigarette-Comp. beschikbaar gesteld voor de kegelwedstrijd van de kegelclub "De Knoeiers" te Amsterdam.

--

Bron: Het volk: dagblad voor de arbeiderspartij, 30-04-1927

Er is slechts één uitroep...

Er is slechts één uitroep......Heineken Bier! Imp. Handel Mij Aparak Batavia Tel 671

--

Bron: Bataviaasch nieuwsblad, 30-03-1929





Waterwolf sluipt toe


Waterwolf sluipt toe

Dichter en dichter nadert de waterwolf de bedreigde vuurtoren van Texel, die nu nog maar een kleine vijftig meter van de duinrand verwijderd is. Er is ook al beweging gekomen in de observatie-posten van de luchtwachtdienst, welk gebouwtje daar vorig jaar November op behoorlijke afstand van de duinrand werd gebouwd. Een klein stroompje, dat een hoge vloed tot gevolg heeft en … ook dit bouwsel zal de weg gaan van zovele andere gebouwen, die de laatste jaren aan de Texelse Noordoostpunt door de zee werden verzwolgen.

--

Bron: Limburgsch dagblad, 16-09-1955

Gevr.


Te huur gevraagd

Gem. zitk.
gez. d. 3 o. off. in Mstr.,
evt. m. h. verk. Br. m. pr.
o. no 435 dezer.

--

Bron: Limburger koerier, 27-09-1939

“Wandhagedis” eindelijk tot bekentenis gedwongen


“Wandhagedis” eindelijk tot bekentenis gedwongen

De politie te Batavia heeft kort geleden een inlander gearresteerd, die in de afgeloopen maanden er vooral zijn werk van maakte om inbraken te plegen in de bovenverdieping van flat- en winkelgebouwen.
Hij ging daartoe meestal te werk op een uit de bioscoop afgekeken wijze, nl. door zich op te hijschen aan regenpijpen en afvoergoten aan de buitenzijde van het gebouw, waardoor hij in de kringen der Bataviasche misdadigers al spoedig den bijnaam van den Tjitjak (wandhagedis) kreeg.
Maar deze tjitjak was intusschen handig en verstandig genoeg om geen sporen van zijn misdrijven achter te laten. Het aantal misdrijven dat aan hem wordt toegeschreven loopt in de tientallen, doch de man schijnt zich daarbij te hebben bediend van handschoenen en dus geen vingerafdrukken te hebben achtergelaten.
Behalve in één geval, dat dan ook tot zijn arrestatie heeft geleid.
Na een langdurig verhoor, dat verscheidene dagen in beslag nam, heeft hij tot dusverre bekend, schuldig te zijn aan een vijftiental inbraken, die meest op de hierboven beschreven wijze werden gepleegd, doch aangenomen kan worden, dat zeer veel onopgehelderde inbraken eveneens voor zijn rekening komen.

--

Bron: Limburger koerier, 27-09-1939