05 juni 2013

“Wandhagedis” eindelijk tot bekentenis gedwongen


“Wandhagedis” eindelijk tot bekentenis gedwongen

De politie te Batavia heeft kort geleden een inlander gearresteerd, die in de afgeloopen maanden er vooral zijn werk van maakte om inbraken te plegen in de bovenverdieping van flat- en winkelgebouwen.
Hij ging daartoe meestal te werk op een uit de bioscoop afgekeken wijze, nl. door zich op te hijschen aan regenpijpen en afvoergoten aan de buitenzijde van het gebouw, waardoor hij in de kringen der Bataviasche misdadigers al spoedig den bijnaam van den Tjitjak (wandhagedis) kreeg.
Maar deze tjitjak was intusschen handig en verstandig genoeg om geen sporen van zijn misdrijven achter te laten. Het aantal misdrijven dat aan hem wordt toegeschreven loopt in de tientallen, doch de man schijnt zich daarbij te hebben bediend van handschoenen en dus geen vingerafdrukken te hebben achtergelaten.
Behalve in één geval, dat dan ook tot zijn arrestatie heeft geleid.
Na een langdurig verhoor, dat verscheidene dagen in beslag nam, heeft hij tot dusverre bekend, schuldig te zijn aan een vijftiental inbraken, die meest op de hierboven beschreven wijze werden gepleegd, doch aangenomen kan worden, dat zeer veel onopgehelderde inbraken eveneens voor zijn rekening komen.

--

Bron: Limburger koerier, 27-09-1939




Geen opmerkingen: