08 april 2007

Tuinavonturen

In de tuin achter het nieuwe huis van Annemarieke ligt een klein vijvertje met daarin donker, ondoorzichtig water. Het viel ons al op dat de 'kat van de buren' vaak aan de rand van dat water zat te soezen. We hebben gisteren een straattegel en nog wat andere troep uit die vijver gevist, en die tegel naast het vijvertje neergelegd. Vanmorgen zat die kat pontificaal op die tegel aan de rand van het vijvertje.


Een van de buren schuin boven Annemarieke had onlangs verteld dat er volgens hem goudvissen in die vijver zitten (in ieder geval een oranje en een zwarte), maar dat leek ons heel onwaarschijnlijk, gezien de toestand van het water - nagenoeg ondoorzichtig - en alle troep die we eruit hadden gehaald.

Vandaag waren Hein en Pytrik op visite en Annemarieke vertelde Hein dat verhaal. Hij ging op onderzoek uit.


Na een tijdje vertelde Hein dat hij inderdaad het idee had dat hij iets van oranje in het water had zien zitten.

En na een kwartiertje riep hij ons weer om te komen kijken.



Hein heeft de vis natuurlijk weer 'teruggeworpen'. Tijdens de expeditie kwam hij er trouwens achter dat er ook nog een kikker in de vijver zit. Een hele levendige bedoening dus, en eigenlijk ongelooflijk als je bedenkt dat er het laatste half jaar niet naar die vijver is omgekeken.

En nu is er natuurlijk de morele verplichting om ervoor te zorgen dat de situatie iets leefbaarder wordt voor die beesten. Maar het water moet ook weer niet te helder worden, want die kat zat er dus uiteindelijk niet voor niets.