22 juli 2010

Citaat van de dag: Charlotte Rampling

I generally don’t make films to entertain people. I choose the parts that challenge me to break through my own barriers. A need to devour, punish, humiliate, or surrender seems to be a primal part of human nature, and it’s certainly a big part of sex. To discover what normal means, you have to surf a tide of weirdness.

D.O.O.D (De Olympiade Onder Dictatuur)



De Groene Amsterdammer (nummer 29 / 17-07-1996):
"In de hoofdstad trok de in augustus 1936 georganiseerde expositie De Olympiade Onder Dictatuur ('DOOD') veel belangstelling. Na een klacht van de Duitse consul bij de Nederlandse regering werd de tentoonstelling echter verboden."

De Volkskrant (20 januari '96):
"Voor de Tweede Wereldoorlog was 'een wedstrijd in de schone kunsten' een vast onderdeel van het programma van de Olympische Spelen. Amsterdam maakte in 1936, toen Berlijn de spelen organiseerde, een expositie voor de uitgeweken kunstenaars. Uit vondsten in het Politiearchief en het archief van het Kabinet van de Burgemeester van Amsterdam is gebleken dat de overheid de voorbereidingen van de tentoonstelling op de voet volgde. Kort voor de opening werden kunstwerken verwijderd die 'als beledigend voor het bevriende staatshoofd Hitler' beschouwd werden."

Art theater

Jeroen Arians – Identification of Estonia

Jeroen Arians