21 maart 2008

LogMeIn

Het bedrijf LogMeIn heeft een eenvoudige manier ontwikkeld om op afstand, via het internet, toegang tot andere computers te krijgen. Het is een kwestie van een account aanmaken op LogMeIn.com, op elke computer waarmee je een verbinding wilt maken een stukje software installeren (Windows en Mac), en vervolgens kun je met een browser via de site van LogMeIn vanaf de ene computer verbinding maken met de andere.

Ik heb de software thuis (Mac) en op het werk (Windows) geïnstalleerd en ik kan dus bijvoorbeeld vanaf het werk inloggen op mijn computer thuis.


(Klik op de afbeelding voor een grotere versie.)

Het ziet er allemaal wat klein uit maar je kunt de boel vanuit het browservenster schermvullend maken. Op de computer waarop wordt ingelogd, wordt een waarschuwingsvensterje weergegeven.


De software werkt ook met 'virtuele' computers. Ik heb thuis op de Mac via Parallels een virtuele Windows 2000 geïnstalleerd omdat ik af en toe thuis moet werken met Windows-software. Ik heb LogMeIn ook op de virtuele computer gezet en toegevoegd aan het lijstje van 'te beheren computers'.


Na het inloggen op de LogMeIn-site kan ik dus direct voor de virtuele computer kiezen zonder dat ik op de Mac hoef in te loggen.


Natuurlijk heb ik nog even geëxperimenteerd om te zien wat er gebeurt als je vanaf een virtuele computer inlogt op de computer die als gastheer fungeert. Je krijgt dan eenzelfde effect te zien als ik beschreven heb in het artikeltje Droste voor de Mac.