27 februari 2010

Frankie Laine - Hell Bent for Leather

Na het beluisteren van Cool Water van de laatste cd van Johnny Cash &ndash American VI: Ain't No Grave – kun je ineens weer zin krijgen om de versie van Frankie Laine te beluisteren.

Als je even op het internet zoekt, vind je al snel sites waar je de muziek kunt downloaden. Als je op onderstaande afbeelding klikt, ga je naar Rapdishare en daar kun je het hele album Hell Bent for Leather downloaden.

Frankie Laine - Hell Bent for Leather

Het Museum voor Overbodig Beleid

"Het Museum voor Overbodig Beleid is een reizend museum. Het wordt ingezet om bestuurders en ambtenaren bewust te maken van onbedoelde effecten en administratieve lasten die sommige wet- en regelgeving met zich meebrengt. Heeft u een voorbeeld van overbodig beleid, dan kunt u dat melden. De museumdirectie zal het voorbeeld analyseren en er een passend kunstwerk bij zoeken."

--

Uit de collectie van het museum:


Brave burger verstoort de orde
CIJFER : 9.7

Een plastic zakje met wat broodkruimels is huisvuil. En huisvuil hoort niet in een openbare afvalbak. Gooi je het zakje wel in zo’n bak, dan handel je in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dus: een boete. Het lijkt een actie van ambtenaar eerste klasse Dorknoper in de verhalen van Ollie B. Bommel, maar in sommige gemeenten is het werkelijkheid.

Een 75-jarige vrouw gooide na het kippenvoeren in een park, een plastic zakje in een openbare afvalbak. Prompt stond er een milieubeambte voor haar neus. Die gaf haar een boete van 75 euro, wapperend met een regel uit de APV.

Het lijkt wel een stripverhaal. Om maar eens een andere ambtenaar uit de Ollie B. Bommel-gemeente Rommeldam te citeren: “Bommel, je bent er gloeiend bij. Hoe is je naam?” Pikant detail: als mevrouw echt rommel had gemaakt en het zakje op de grond had gegooid, was ze er met 50 euro boete genadiger vanaf gekomen.

Een APV is er om ordeverstorend gedrag tegen te gaan. Een plastic zakje in de ‘verkeerde’ afvalbak gooien kun je nauwelijks een ordeverstoring noemen. Een gemeente die de APV wel zo toepast, is het zicht op het doel van de APV volkomen kwijt geraakt. Dan zijn regels er niet meer zijn voor mensen, maar zijn mensen er voor de regels. En dat is een praktijk die permanent in het museum hoort.

Argenteum Criminalis

Joplin by Crumb

Janis Joplin by Robert Crumb - nieuwCrumb's Newsletter:

Yeah, Janis, she was my buddy—poor thing. She was a very talented, gifted singer, but she got sidetracked by fame and her life went into a disastrous tailspin. In her last days she was surrounded by sycophants and music business hustlers just full of bad advice for her. She was young and, in spite of her tough, hard drinking exterior, she was innocent. She just wanted to please the crowds, who got excited when she screamed and stomped her feet and carried on histrionically on stage. The crowd loves a good show. The drawing of her that you have here is a remake of an earlier drawing I did of her back in 1969 when she was still alive. It presents this screaming showbiz Janis as she came to present herself to the public, the Janis that sweated blood to please the crowds. But personally, I think she was a better singer years before that, when she sang old time Country music and Blues in small clubs. She was great then, a natural born country girl shouter and wailer in the good old-time way. Just my opinion.

-R. Crumb November, '08


De eerdere tekening:

Janis Joplin by Robert Crumb - oud

De inspiratie:

Janis Joplin live

Whatever happened to ...? (2)


Photo manipulation (Wikipedia)