16 oktober 2006

Face Research

www.faceresearch.org is een interessante site over gelaatsonderzoek. De site wordt gerund door twee onderzoekers van de Universiteit van Aberdeen.

Je kunt hier bijvoorbeeld aan de hand van een 'Face Attractive'-onderzoek nagaan of je voorkeur voor gezichten overeenkomt met die van de gemiddelde persoon, uitgesplitst tussen mannen- en vrouwengezichten.



In een ander onderzoekje krijg je foto's van gezichten te zien en moet je aangeven of je denkt of iemand angstig kijkt of juist boos. Al met al aardig om voor jezelf na te gaan hoe je met gezichten en gelaatsuitdrukkingen omgaat.



Er zijn nog veel meer onderzoekjes, en de meeste nemen maar een paar minuten in beslag. Deze vond ik tot slot erg leuk: Find the real celebrity. Je ziet twee foto's van bekende mensen waarvan er één enigszins met een computer bewerkt is. Je moet kiezen welke van de twee het echte gezicht is. Lastiger dan je denkt. Helaas krijg je niet bij alle tests een uitslag over hoe je het gedaan hebt...

Spellingscontrole

Fijn als je tijdens de spellingscontrole van een document van 164 pagina's dit soort meldingen krijgt.


Als je zo'n melding krijgt, ben je al snel een minuut kwijt met (1) twijfelen aan je geestelijke gezondheid, (2) twijfelen aan Word en tot slot (3) toch maar klikken op Negeren.

(Verderop in het document werd ook het woord 'van' fout gerekend, maar toen heb ik stap (1) maar overgeslagen.)