31 januari 2009

Ecofont

Volgens het Utrechtse reclamebureau SPRANQ kun je met hun nieuwe lettertype Ecofont tot twintig procent inkt besparen. Van de website:

--

Voor de prints die je dagelijks maakt gebruik je niet alleen papier, maar ook inkt. En volgens SPRANQ creatieve communicatie (Utrecht) raakt je inktcartridge (of je inkttoner) onnodig snel leeg. SPRANQ heeft daarom een nieuw lettertype ontwikkeld: het Ecofont.

"Na de gatenkaas is er nu ook een Nederlands lettertype met gaten."

Een goed idee is altijd simpel: kijk hoeveel je van een letter kunt weglaten met behoud van de leesbaarheid. Na een testfase met allerlei vormen is de keuze gevallen op het uitsparen van kleine rondjes. Het resultaat is het Ecofont dat tot zo'n 20% minder inkt gebruikt. Het Ecofont is gratis te downloaden en te gebruiken.

In de afbeelding zie je hoe het Ecofont is gemaakt. Duidelijk is te zien dat we ruimte hebben uitgespaard. Op deze grootte is dit natuurlijk niet mooi, maar op normale fontgrootte van bijvoorbeeld een brief is het goed te gebruiken. Uiteraard hangt het wel van je software af hoe het Ecofont bij jou toont. Het beste werken Word 2007 of OpenOffice. Je printer bepaalt natuurlijk ook deels hoe mooi de prints worden.

Ecofont
Het Ecofont is gebaseerd op de Vera sans, een OpenSource letterfont dat vrij te gebruiken is en erg lijkt op Verdana. Het is er voor pc en Mac.
 

Geen opmerkingen: