11 februari 2007

Roger Ballen

Vandaag de documentairefilm Memento Mori/Selfportrait van Saskia Vredeveld over fotograaf Roger Ballen bekeken. Memento Mori is een kort filmpje (veertien minuten) gebaseerd op het werk van de fotograaf, Selfportrait is een documentaire van ongeveer een uur waarin Roger Ballen wordt gevolgd tijdens zijn werk. Erg indrukwekkend om te zien hoe de fotograaf blanke mensen aan de zelfkant van de Zuid-Afrikaanse maatschappij neerzet, en vooral ook hoe hij met deze mensen omgaat. (Zie verder hier voor meer info; vrienden en kennisen van de Secretarisvogel mogen de dvd natuurlijk lenen.)

Naar aanleiding van de film ben ik op zoek gegaan naar zijn site, rogerballen.com. Op die site zijn foto's uit de boeken van Ballen te bekijken, onder andere 'Dresie and Casie, twins'. Veel mensen zullen die foto al eens gezien hebben, maar ik plaats hem hier nog maar eens.


Klik op de afbeelding voor een grotere versie. Echt een foto waar je lang naar kunt kijken. Ik zag pas na een tijdje dat de beide mannen kwijlen, en dat het kwijl op hun shirts druppelt.

Geen opmerkingen: